Roditeljstvo

DIRLJIVA SCENA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Mačka je skočila na krevet gde je ležala beba, a onda je usledio trenutak čiste ljubavi! (VIDEO)

Deca se brzo i lako vezuju za životinje, pa je odrastanje uz takvog drugara nezaboravno.

04.09.2023 12:00

DIRLJIVA SCENA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Mačka je skočila na krevet gde je ležala beba, a onda je usledio trenutak čiste ljubavi! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/pubity

Odrastanje dece uz kućnog ljubimca ima brojne prednosti kako za fizičko, tako i psihičko zdravlje deteta. brojna istraživanja su potvrdila da mališani koji od prvog dana rastu uz ljubimce imaju jači imunitet pa su ređe bolesna.

Deca se brzo i lako vezuju za životinje, pa je odrastanje uz takvog drugara nezaboravno. S druge strane ljubimci nesebično pružaju ljubav svojim malim vlasnicima i potpuno je čudesna veza između pasa, mačaka i beba. 

Shutterstock

Prema istraživanjima, mačke povoljno deluju na naše zdravlje

Na video snimku, koji je na društvene mreže postavila jedna mama, vidi se ogromna ljubav između bebe i mačke koja živi u tom domu kao ljubimac. Maleni dečak leži na stomaku na krevetu kad je do njega došla krznena lepotica. 

Dirljiva scena pokazuje malenog dečaka koji se smeje i raduje u pravcu mačke koja ga njuška. kad se uverila da je to njen maleni vlasnik, mačka je malo liznula bebu po glavici a potom počela da se mazi s njim nedvosmisleno mu pokazujući koliko ga voli. 

Ovaj snimak istopio je i najtvrđa srca, a sudeći po komentarima niko nije mogao da ostane ravnodušan na ove izlive ljubavi između bebe i ljubimca. 

- Životinje i deca komuniciraju bez jezika.

- Pomislila sam da je mačka rekla bebo!

- To je dragoceno iskustvo za tvog dečaka...blagoslovena si!

@pubity The head bump at the end was too cute 😭😭😭 #Pubity ( @Breeziestardust ♬ Follow for more - Pubity

- Prvi poklon koji sam dobila kada sam se rodila bila je mačka. Volim ih do današnjeg dana.

- Kakav sladak susret. nema ništa slađe ni lepše od beba i mačaka - komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi su prokomentarisali da mala deca i životnje imaju neki svoj poseban način komunikacije, da se razumeju i iskreno i čisto vole. Mnogi su primetili da kućni ljubimci pozitivno utiču ne samo na decu već i odrasle. 

Predenje mačke

Prema nekim istraživanjima mačka svojim predenjem ne pokazuje samo ljubav i naklonost već to ima i određene benefite na naše zdravlje. Zvuk koji mačka proizvodi kada prede pozitivno utiče na naš nervni sistem, umanjuje stres i napetost, jača kosti i pomaže njihovom bržem zarastanju nakon povreda.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)