Mace

SPASIOCI SU ZBRINULI MAČE, A NISU MOGLI NI DA SANJAJU ŠTA ĆE USLEDITI! Mesecima su tragali za majkom mačkom, a onda pronašli ono što nikako nisu očekivali!

Kejti je spasilac mačaka sa ulice, a jedna njena priča je izazvala posebnu pažnju.

28.04.2023 14:01

SPASIOCI SU ZBRINULI MAČE, A NISU MOGLI NI DA SANJAJU ŠTA ĆE USLEDITI! Mesecima su tragali za majkom mačkom, a onda pronašli ono što nikako nisu očekivali!
Instagram/Katies Kittens

Kejti je spasilac životinja koja blisko sarađuju sa čuvarima kolonija mačaka i to tako što pomaže pri sterilizaciji životinja sa ulice, ali i tako što mnogobrojnim mačićima pronalazi dom. Ona je pre nekoliko meseci spasla mače od tek nekoliko dana i dala mu ime Edi, međutim, bila je očajna jer nikako nije uspevala da pronađe njegovu majku. Znala je da je ta mačka u opasnosti i da će, pored toga, nastaviti da se koti i stvara nove probleme u zajednici. 

Nakon izvesnog vremena jedan od čuvara je na inudstrijskoj lokaciji konačno locirao majku i gotovo odmah je ustanovljeno ono čega su se svi plašili - već je čekala nove mladunce. Volonteri su nekako uspeli da je odvedu na sigurno i da je izvuku pomoću humane zamke, a samo nekoliko dana kasnije usledilo je veliko iznenađenje. Naime, mačka je imala 6 kilograma i bilo je jasno da će se uskoro okotiti, ali niko nije očekivao da će se to desiti već nakon nekoliko dana od spasavanja. Osim toga, ona je na svet donela čak 10 mačića, što je izuzetno retko veliko leglo. 

Ipak, tri mladunca nisu preživela, pa je majka mačka zbrinula njih sedmoro, prenosi Lav mjau. 

- Nikada nisam videla tako veliko leglo. Ona je žestoko zaštitnički nastrojena i odlična mama - istakla je Kejti za pomenuti portal za ljubimce.

Mama mačka je bila sve vreme sa svojim mačićima i dojila ih uz povremene pauze. Bilo je evidentno da je bezbrižna zbog toga što ima bezbedno mesto za čuvanje beba i dosta hrane za sebe. Mačići su počeli da mrdaju i da se kreću čim su otvorili oči, dok ih je majka nadgledala. 

Mačke su, inače, izuzetno umiljate, ali kada su ugrožene na bilo koji način mogu da budu i agresivne. To je potvrdila i Kejti rekavši kako često viđa takve situacije, ali se isto tako dešava da mačke odmah počnu i da predu čim se osete prijatnije. 

Nakon nekoliko nedelja u hraniteljstvu majka mačka je pokazala da napreduje i stekla je više poverenja u okolinu gde je boravila. Napustila je svoje gnezdo poptpuno sigurna u sve i prešla iz nepoverljive mačke u onu najpoverljiviju, kako je primetila Kejti. 

S druge strane, Edi, mače koje je pre nekoliko meseci spaseno, konačno je pronašlo svoj dom i porodicu, a zahvaljujući volonterima i spasiocima i njegova majka više neće morati da se vuče po ulicama. Kada podigne poslednje leglo mačića, biće sterilisana i moći će da živi život bez stresa kakav i zaslužuje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)