Roditeljstvo

BEBA MI SE PROBUDILA DOK SAM BILA U PRODAVNICI I BILA JE GLADNA: Uzela sam da je podojim, ali ovome se ni u najluđim snovima ne bih nadala!

Bebe ne biraju ni vreme ni mesto kada su gladne, a u to se uverila i jedna žena koja je odlučila da podoji svoju ćerku upravo u supermarketu.

08.02.2023 14:02

BEBA MI SE PROBUDILA DOK SAM BILA U PRODAVNICI I BILA JE GLADNA: Uzela sam da je podojim, ali ovome se ni u najluđim snovima ne bih nadala!
Shutterstock

Dojenje bi trebalo da je najnormalnija stvar na svetu, ali i dalje se pojedine osobe zgražavaju nad mamama koje se na javnom mestu odluče da podoje svoju bebu. Sa ovom neprijatnom situacijom od strane slučajnih prolaznika se susrela i Alaja Džin. Ona ima ćerkicu od par meseci sa kojom se našla i u nabavci najpotrebnijih namirnica u supermarketu. Budući da joj je ćerka prethodno spavala puna 3 sata, u naručju joj se probudila i bila je vidno neraspoložena i gladna. Ova mama nije videla drugo rešenje, nego da pokuša na najbolji mogući način da umiri svoju bebu i podoji je nasred makerta, a devojčica se istog trena smirila. 

- Pošto sam primetila da mi se ćerka probudila, nisam mogla da ostavim kolica koja su pola puna i da tražim obližnje mesto kako bih krajnje nepremetno podojila dete. Dojenje je naprirodnija stvar na svetu. Na sebi sam imala majicu  bez rukava, koju sam samo malo zadigla i beba je počela da sisa. To uopšte nije bio neki neprijatan prizor. Ipak na kasi imala sam šta i da čujem - započinje svoju priču Alaja, a prenosi Dejli star.

 

 

Najčešće se dešava da su osobe koje osuđuju žene koje doje decu u javnosti takođe žene koje su pritom i majke, a to je upravo i činjenica koja je najviše potresla ovu ženu.

- Na kasi sam bila suočena sa osuđujućim pogledima od strane prodavačice i žene koja se našla u kupovini tog trenutka. Ta nepoznata žena mi je rekla kako ima dva sina od 5 i 7 godina, koji ni nisu sa njom, ali da su slučajno bili bili bi zapanjeni prizorom dojenja bebe u supermarketu! Ispalo je kao da sam kriminalac koji je uhvaćen na delu! Upitala me je kad sam već toliko "nekulturna" da dojim u javnosti, zašto bar ne koristim ćebe za dojenje?! Odgovorila sam joj da mi je ćebe u tom trenutku bilo prljavo i u gepeku automobila. Da li bi ona volela da jede pokrivena ćebetom preko glave i to još prljavim ćebetom? - napisla je Alaja na internetu.

Komentari na društvenim mrežama nisu izostali, a skoro svi su stali u odbranu ove mlade mame.

pexels.com

Majke koje doje neprestano se suočavaju sa neprijatnim situacijama

- Trebalo je da izvadite ćebe i da ponudite toj gospođi da ona pokuša da jede pod njime -

- Bebe bi trebalo da mogu da se doje gde god -

- Tužno je što je najveći broj osuda upravo od strane drugih žena, umesto da podržavamo jedne druge -

- Ovo je tužno i jadno, šta žena koja doji bebu i sama obavlja kupovinu namirnica i vozi mora da trpi! -

- Trebalo je da joj odgovorite da su samo njene sinove verovatno donele rode, a i odhranile! -

Foto: Shutterstock

Bebe ne biraju mesto i vreme

BONUS VIDEO:

Komentari (0)