Ispovesti

"DEČKO ME STALNO VARA, ALI NE MOGU DA GA OSTAVIM": Sandra je zatražila savet pred venčanje, odgovor psihologa bio je surovo iskren! (FOTO)

Devojka je otkrila da je tokom trogodišnje veze više puta uhvatila partnera da je vara, i to ni manje ni više nego sa njenim prijateljicama.

07.11.2023 22:00

"DEČKO ME STALNO VARA, ALI NE MOGU DA GA OSTAVIM": Sandra je zatražila savet pred venčanje, odgovor psihologa bio je surovo iskren! (FOTO)
Shutterstock

Da li bi prevaru pre braka trebalo oprostiti ili ne? Mnoge devojke raskidaju vezu, ali ima i onih koje su toliko zaljubljene da im ne pada na pamet da tako nešto urade, jer veruju da će posle razmene bračnih zaveta „sve doći na svoje“.

Sandra (26) nije sigurna da li bi trebalo da se uda za mladića kojeg je više puta uhvatila u prevari. Ovo je njena priča.

- Imam dečka, već tri godine smo zajedno. Naša veza prolazila je kroz brojna iskušenja, ali sam od početka bila uverena da smo Nikola i ja rođeni jedno za drugo. Od početka veze znala da me vara. Uvek je bio sa devojkama koje poznajem, najčešće sa onima koje sam smatrala prijateljicama – kaže Sandra.

shutterstock.com

Nikola je varao na svakom koraku čak i sa drugaricom sa fakulteta

 

Kad je Nikolu prvi put uhvatila u prevari, insistirala je da razgovaraju.

- Bila sam jako povređena, tim pre što su me izdali i on i devojka sa kojom sam se družila još od osnovne škole. Obećao mi je da će je ostaviti. Nažalost, ubrzo je počeo da se viđa sa mojom drugaricom sa fakulteta, a posle nje i sa mojom koleginicom sa posla – nastavlja Sandra.

Kako ima dobar odnos sa Nikolinom majkom, pokušala je da razgovara sa njom i zatraži savet.

- Ona mi je rekla da se strpim i da je naša zajednička budućnost izvesna. Kaže da je i njen suprug nju tako varao pre braka, ali otkako su se venčali smirio se. Nikola me je zaprosio i ja sam pristala, uz uslov da odmah prekine paralelne veze koje ima. Obećao je da će to uraditi, jer je svestan da ne bih mogla da zamislim život bez njega, ali ipak mu u dubini duše ne verujem sasvim. S druge strane, već smo počeli da pripremamo svadbu, odabrala sam venčanicu, rezervisali smo restoran, naručili burme – dodaje Sandra.

shutterstock.com

Ako nastavi da mu prašta on nema razloga da promeni svoje ponašanje

 

Dilemu je potom pokušala da razreši obraćanjem psihologu. Odgovor psihologa za mnoge će predstavljati veliko iznenađenje.

- Ako nastavite da praštate prevaru, a vaš dečko prolazi bez posledica, onda nema ni razloga da promeni svoje ponašanje. Varaće vas i kad se budete venčali, jer ne trpi nikakve sankcije zbog toga. Jedan razgovor sa njim na tu temu očigledno nije bio dovoljan. Zapitajte se zbog čega se u vezi sa takvom osobom i zašto ste samo jednom insistirali na tome da vam obeća da će prestati da vas vara. Zbog čega osećate zavisnički odnos u toj vezi? Moj savet je da najpre dobro upoznate sebe i zavolite sebe, jer dokle god dopuštate drugima da vas ponižavaju, to je znak da vi sebe ne volite i ne poštujete. Tek kad to budete naučili, pronaći ćete osobu sa kojom ćete ostvariti zdrav partnerski odnos.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)