Brak i veze

TRUDNICA OTKRIVA ŠTA NJEN MUŽ RADI DOK ONA SPAVA: Da li je preterala?

Mišljenja ljudi su podeljena - jedni smatraju da je žena u pravu, dok su drugi stali na stranu njenog supruga

02.04.2024 16:55

TRUDNICA OTKRIVA ŠTA NJEN MUŽ RADI DOK ONA SPAVA: Da li je preterala?
Shutterstock

Bez mobilnog telefona mnogima je život postao nezamisliv. Društvene mreže nude različite sadržaje koji nam okupiraju pažnju, bez obzira na to koliko godina imamo. Ali, koliko su sadržaji na mrežama korisni, toliko mogu i da nam "ukradu vreme" koje bi trebalo da provedemo sa porodicom i prijateljima.

Na britanskoj platformi za roditelje Mumsnet, jedna žena je iznela svoje nezadovoljstvo time što njen muž umesto da se posveti njihovoj deci, provodi vreme zureći u mobilni telefon. Kako je objasnila, on ustaje u pet sati ujutro sa njihovo dvoje male dece, uzrasta jedne i tri godine, kako bi joj omogućio dodatni odmor zbog trudnoće. Međutim, ona nije srećna što on ujutro gleda video-snimke umesto da se posveti deci, jer to nije "najbolji primer", s obzirom na to da deci ujutro nije dozvoljeno da gledaju u ekran.

Shutterstock

Zbog mobilnog telefona mnogi ne provode dovoljno vremena sa članovima porodice

- Moj suprug gleda kratke snimke na Jutjubu i njihov sadržaj nije problematičan. Problem je u tome što on ne provodi vreme sa decom na pravi način, a meni čini uslugu, jer teško podnosim trudnoću, pa ta dva sata uspevam da odspavam. Ali, kad se probudim, on nema pojma šta su deca radila prethodna dva sata. Jednog jutra je mlađe dete dobilo čvorugu na glavi; verovatno je negde palo, a da moj suprug to nije ni primetio. Ne znam šta da radim i kako da ga razgovaram sa mužem, a da se ne naljuti na mene - napisala je ova mama.

Reakcije korisnika platforme

Mnogi su stali na stranu oca, tvrdeći da žena nema pravo da diktira kako će on provoditi te sate ujutru.

- Izvinite, ali zvučite kao da ste VI pristali na to, a on je samo išao uz tok da bi izbegao svađu. Delujete previše zahtevno.

- Vaša očekivanja su prevelika. Em Vam je suprug omogućio da mirno spavate, em Vam to ne odgovara i ljutite se na njega. Niste fer!

- Znamo da su trudnice posebno osetljive, ali Vi preterujete. Trebalo bi da osetite zahvalnost što Vaš suprug čuva decu dok Vi spavate. Umesto toga, Vi ga kritikujete. Nije u redu - komentarisali su učesnici platforme za roditelje.

Ipak, bilo je i onih koji su podržali majku, ističući da ni oni ne bi bili srećni da njihovi partneri zure u telefon dok su sa decom.

- Slažem se s tobom u potpunosti. Tužno je kada primetim da roditelji ignorišu svoju decu zbog mibilnih telefona.

- U pravu ste što se ljutite. Ako se Vaš suprug obavezao da će čuvati decu, onda bi zaista trebalo da ih čuva i provodi vreme sa njima, a ne da surfuje po Internetu - ocenili su drugi korisnici platforme.

Ova situacija izazvala je različite reakcije među korisnicima, pokazujući da postoji širok spektar stavova kada je reč o tome kako roditelji treba da provode vreme sa decom, posebno u ranim jutarnjim satima. Dok su neki podržali očevu slobodu da koristi vreme kako želi, drugi su istakli važnost aktivnog roditeljstva i neprekidne pažnje prema deci.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)