Brak i veze

ŽENA NATERALA MUŽA DA POTPIŠE UGOVOR O OBAVEZAMA PRE NEGO ŠTO SU DOBILI BEBU: Njeni zahtevi su šokantni! (VIDEO)

Da li možete da pretpostavite kako je muškarac reagovao kad je čuo ideju svoje supruge?

30.03.2024 20:40

ŽENA NATERALA MUŽA DA POTPIŠE UGOVOR O OBAVEZAMA PRE NEGO ŠTO SU DOBILI BEBU: Njeni zahtevi su šokantni! (VIDEO)
shutterstock.com

Podela poslova u porodici često se svodi na to da muž obuje kućne papuče i zavali se u fotelju po dolasku sa posla, a žena kuva, pere, pegla, čisti i završava sve ostale obaveze u domaćinstvu. Kd dođe beba, podrazumeva se da najveći deo obaveza oko bebe "pada" na mamu. Da joj se to ne bi dogodilo, Klara je odlučila da ponudi svom suprugu "ugovor o obavezama" pre nego što su dobili bebu.

Klara, mama troje dece, koja je na mreži TikTok poznata kao @claraloveslife, pozvala je sve druge žene da krenu njenim stopama i objasnila razloge.

shutterstock.com

U mnogim brakovima najveći teret kućnih poslova "pada" na žene

- Videla sam dovoljno pre nego što sam se udala. Pre nego što sam dobila decu, upoznala sam mnogo žena koje su sa mnom podelile probleme sa kojima se suočavaju u braku kad dođu deca. Slušala sam pažljivo šta su pričale, a onda, kad sam saznala da sam u drugom stanju, uzela sam svoj blok i olovku, otišla do muža i rekla mu da moramo da razgovaramo - započela je Klara svoju priču u viralnom video-snimku.

Klara navodi da je želela da natera svog supruga da "razume" stvari koje će morati da radi kad beba stigne.

- Žene ne bi trebalo da pretpostavljaju da će muškarci znati šta se od njih očekuje kad postanu tate. Mi ne znamo šta radimo! Očevi ne znaju šta rade. Znam samo jedno: kućni poslovi će se povećati. Zbog toga sam rekla suprugu da mora da potpiše ugovor o obavezama koje će preuzeti kad beba dođe na svet. Zamolila sam supruga da napiše stvari koje smatra da će moći da uradi - objašnjava Klara.

Njihov dogovor je bio da će jedno od njih kupati bebu ujutro, a drugo isto to noću. Klarin suprug je obećao da će on peglati ako ona opere veš. Takođe, dogovorili su se da će Klara "kuvati od ponedeljka do petka", a on vikendom. Ono što je Klaru posebno oduševilo je ideja njenog muža da on čisti kupatilo.

- Suprug i ja smo se pridržavali ugovora, ali smo pravili usputna prilagođavanja, poput pregovaranja oko rođendana. Nas dvoje smo zajedno 23 godine i ugovor koji smo potpisali pre nego što ćemo dobiti prvo dete nije održao našu zajednicu, ali nam je svakako bio od pomoći - navela je Klara i dodala da nema svrhe potpisivati ugovor ako se oba supružnika neće pridržavati onoga što su potpisali.

 

@claraloveslife I had my husband sign a Chore contract right before we had our first baby. I had seen enough to know that we needed a clear understanding of whats about to happen and what responsibilities fall on whom. #momsoftiktok #mumlife #mum #choresinthishouse #CapCut #housechoresinarelationship #housechoresforhusband ♬ original sound - Clara loves | Mum of 3 | Life

 

Mnogi koji su odgledali njen video na mreži TikTok nisu štedeli reči hvale, ističući koliko je važno da parovi dele kućne poslove.

- Trebalo je da pogledam ovaj snimak pre dve godine.

- Razgovarajte sa partnerom sve vreme. Pitajte ga šta za njega znači dobar dečko na početku veze, dobar suprug pre veridbe i dobar otac pre nego što dođu deca. 

- Klara, ideja ti je sjajna! I ja ću isto to uraditi kad saznam da suprug i ja čekamo bebu - bili su samo neki od komentara ispod snimka koji je ova tiktokerka podelila.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)