Brak i veze

SOFI JE ODUSTALA OD KARIJERE I POSVETILA SE PORODICI: "Samo zato što sam domaćica, ne znači da sam lenja!" (FOTO+VIDEO)

Ona tvrdi da je posao u kući vrlo iscrpljujući.

22.02.2024 09:40

SOFI JE ODUSTALA OD KARIJERE I POSVETILA SE PORODICI: "Samo zato što sam domaćica, ne znači da sam lenja!" (FOTO+VIDEO)
tiktok-sophies.home.life

Sofi (34) je Tiktokerka i domaćica, a nedavno je izazvala dosta pažnje na društvenim mrežama nakon što je otvorila dušu o "krajnje iscrpljujućem" poslu održavanja svog doma savršenim. Dok veći deo vremena provodi u kuvanju, čišćenju, kupovini hrane i brizi o deci, naišla je na osude nazivajući je "lenjom" jer nema "pravi posao".

Sofi je u jednom od svojih videa pokazala kako izgleda jedan uobičajen dan u njenoj kući, ističući neprestane poslove koje obavlja. Njen dan počinje sređivanjem kreveta, pranjem sudova, čišćenjem šporeta i kupatila, usisavanjem dnevnog boravka, sve do pripremanja ručka. Iako deluje da je ručak kraj njenih muka, tu je i gomila veša za peglanje i slaganje u orman.

Ovaj video je izazvao različite komenatare. Dok su neki podržali ovu ženu, ističući da i sami obavljaju iste poslove kao domaćice sa decom, drugi su je kritikovali. 

- Samo zato što sam domaćica, ne znači da sam lenja. Ja i dalje vredno radim, bez obzira da li idem na posao ili ne - odlučno je odgovorila Sofi, a o njoj je pisao i San.

Ovo nije prvi put da je Sofi otvoreno govorila o negativnim komentarima koje je dobila zbog svog izbora da bude domaćica. Kao odgovor na optužbe da je "lenja domaćica koja ne daje dobar primer svojoj deci", ona je istakla svoje radno iskustvo pre trudnoće i podršku svog supruga koji je marljivo radio kako bi joj omogućio da bude kod kuće sa decom. Iako je suočena sa osudama, njena iskrena priča o želji da bude posvećena majka i supruga, kao i poteškoćama s kojima se sreće postavlja pitanje vrednovanja rada domaćica u društvu.

 

@sophies.home.life It's actually exhausting when you want your house to look perfect all the time 🙈🤷‍♀️ #housewife #housewifelife #housewifesoftiktok #sahm #sahmlife #cleantok ♬ cooler than me by mike posner sped up - Lexie

 

Tako su se u odeljku za komentare našle različite reakcije.

- Zamisli da sve to moraš da radiš,  plus ideš na posao sa punim radnim vremenom, čekaj malo, pa ja to radim!

- Zar nije ovo nešto što svaka od nas radi i ide na posao.

- Zašto domaćice ne priznaju da imaju bar malo ekstra vremena za sebe. I to je u redu, super za vas!

- Tvoj dom je božanstven. Molim te, nemoj ovo da shvatiš kao uvredu, ali nema ničeg u tome što ne radimo i mi, sve ostale žene, koje uz to i regularno idu na posao.

- Omašili ste ponetu, samo sam želela da ukažem na to da nisu sve domaćice lenje - objasnila je Sofi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)