Brak i veze

VLADETA JEROTIĆ O LJUBAVI U BRAKU POSLE VIŠE DECENIJA: "Žene, posebno čuvajte muževe u pedesetim godinama!" (FOTO+VIDEO)

Reči čuvenog neuropsihijatra, književnika i akademika izazvale pravu debatu na društvenim mrežama.

04.11.2023 15:02

VLADETA JEROTIĆ O LJUBAVI U BRAKU POSLE VIŠE DECENIJA: "Žene, posebno čuvajte muževe u pedesetim godinama!" (FOTO+VIDEO)
foto:ivan dobricic

Vladeta Jerotić (1924-2018.) bio je akademik, lekar, neuropsihijatar i psihoterapeut, profesor i književnik. Specijalizirao je neuropsihijatriju 1957. godine, a potom u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj i psihoterapiju 1958-1961. godine. Radeći na razvoju psihoterapije u Srbiji, gotovo 20 godina bio je načelnik Psihoterapeutskog odeljenja. Tu je stekao veliko iskustvo u radu sa pacijentima i postao primarijus. U svojoj bogatoj karijeri često je govorio o porodici, ljubavi i životnim vrednostima.

- Žene, sa 50 godina pazite na muževe. Nemojte posle da se ljutite kada nađu neku ljubavnicu. Vidite, i tu ima razlike među ženama, a to vam sve iz prakse pričam. Recimo, neke kažu: “Bar je mene ostavio na miru”. Pazite dobro, to ništa ne valja. Dakle, takva žena čak nije ni ljubomorna - objasnio je profesor Jerotić.

 

 

Snimak ovog Vladetinog izlaganja o muško-ženskim odnosima postao je rado gledan i prosleđivan na društvenim mrežama. Međutim, nisu svi shvatili poentu priče čuvenog akademika. Naime, dr Jerotić je pokušao da objasni da je neophodno neprestano ulaganje kako u ljubav, tako i u brak. Takođe je, kako sam kaže, iz iskustva, želeo da skrene pažnju ženama da nije čudno da muškarci i sa 50 ili više godina nađu ljubavnicu i to po prvi put. Žena kojoj je svejedno je ona kojoj više nije stalo ni do tog muškarca, niti do tog braka.

- Vladeta Jerotić predavanje o ljubavi - stoji u opisu snimka.

youtube/printscreen/Sensa

Vladeta Jeremić predavanje o ljubavi

Video je samo na Instagramu dobio više od 16.000 sviđanja, ali usledila je prava debata na tu temu i to uglavnom od strane dama, koje su se na neki način našle prozvanim.

- Poštujem gospodina Jerotića, ali ovde nije u pravu. Pa zar je muškarac nesposoban pa da ga čuvam? Ako jeste, neka ide.Takav mi ne treba.

- Žena sa 50 godina mora da bude svesna sebe, ne muškarca. On joj je nepotreban u tom smislu. Pa zašto se 90 odsto žena nikada više ne uda kada postanu udovice, a gotovo svaki udovac se ponovo oženi? Jednostavno je. Zreloj ženi ne treba muškarac da bi bila srećna. Ona je srećna sama sa sobom.

- Boli me baš uvo što ću da ga čuvam, ako mu je neka druga bolja, naći ću i ja boljeg.

- A da se malo zamene teze pa da muževi ,,paze'' na zene? Jesu li samo žene dužne da udovoljavaju partneru?

- Vidi se da je većina izbegavala časove “šta je pisac hteo da kaže” jer 99 odsto nije razumelo šta je Jerotić rekao.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)