Brak i veze

"ŽENE SU ROĐENE DA SLUŽE PORODICI": Tradicionalnoj domaćici prete da će zbog takvog stava ostati sama i siromašna (VIDEO)

Kritikuju je i zbog načina vaspitanja dece, ali ona je ponosna na to.

28.02.2024 20:35

"ŽENE SU ROĐENE DA SLUŽE PORODICI": Tradicionalnoj domaćici prete da će zbog takvog stava ostati sama i siromašna (VIDEO)
tiktok-jasminedinis2

"Tradwife" je američka skraćenica za tradicionalnu suprugu. To je žena koja bira da preuzme izuzetno tradicionalnu ulogu u braku, što znači da priprema večeru i izgleda lepo dok njen suprug ide na posao. Ovaj trend crpi inspiraciju iz ideje kućne žene iz 1950-ih godina. Mnoge takve žene biraju da se oblače u stilu odeće popularne u tom periodu, poput cvetnih haljina i retro kardigana. Vrednosti koje su važne za "tradwife" slične su strogo hrišćanskim vrednostima. "Tradwives" tvrde da nisu prisiljene na ovakav način života i veruju da je njihova najveća svrha da budu domaćice.

Jasmin Dinis, je jedna od njih. Ona je žena koja se ponosi tradicionalnim načinom života uzorne supruge, a odlučila je da odgovori na kritike koje su joj upućene na račun izbora da bude domaćica i majka, koja se brine o svojoj porodici. Kako je istakla, komentari koje dobija na društvenim mrežama su "veoma zabavno mesto za devojke poput nje".

 

 

- Devojko... pričaj sa nama za 15-20 godina. Tvoj mali plan je u redu sve dok tvoj muž ne doživi krizu srednjih godina. S druge strane, ti nemaš karijeru kojoj bi se vratila da bi izdržavala sebe i decu, dok on beži sa svojom sekretaricom, medicinskom sestrom, pomoćnom pravnicom, devojkom iz teretane, devojkom koju je upoznao na internetu i slično - upozorili su je u vidu komentara na mreži TikTok, a o tome je pisao i San.

Jasmin je stekla 50.000 pratilaca na svom nalogu, koji promoviše "tradicionalno majčinstvo i brak". Ona ističe da je u svetu punom žena koje uče svoju decu da je njihov jedini cilj da idu na fakultet, nađu dobar posao i zarađuju novac, ona odlučila da podučava svoju ćerku da živi sporim životnim tempom, bude "biblijska žena" koja želi muža i predivnu porodicu kojoj može svakodnevno da služi.

 

@jasminedinis2 The comments section is a very entertaining place for gals like me 🤭 #fyp #tradwife ##foryoupage##crunchymom##housewife##trafitionalwife ♬ original sound - Jasmine Dinis

 

Iako je njen video privukao više od 60.000 sviđanja, izazvao je snažne reakcije u komentarima, gde su mnogi korisnici TikToka imali primedbe na način na koji ova žena podučava ćerku ovoj filozofiji života.

- Šta ako se tvoj suprug razboli? Pogotovo ako je bolest dugotrajna?

- Niste u pravu. Definitivno treba imati svoju finansijsku podršku, ne možeš zauvek 100% verovati nekome.

- Kada bi to trajalo do kraja života bilo bi divno - pisali su pratioci lepe Jasmin.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)