Telo

EMA JE SMRŠALA 30 KG, A SVAKOG DANA JEDE ČOKOLADU: Ovo je njen režim ishrane zahvaljujući kom izgleda kao manekenka (FOTO)

Većina žena se ugoji posle porođaja i godinama ne uspeva da se otarasi tih kilograma. Ovoj mami je to pošlo za rukom, i to bez odricanja od omiljenih namirnica.

19.10.2023 11:00

EMA JE SMRŠALA 30 KG, A SVAKOG DANA JEDE ČOKOLADU: Ovo je njen režim ishrane zahvaljujući kom izgleda kao manekenka (FOTO)
Instagram-miss_no_goode

Ema Frensis Gud bila je oduševljena kad je 2020. saznala da je u drugom stanju. Njenoj sreći nije bilo kraja kad je u oktobru iste godine na svet donela sina Harvija.

Nekada veliki zaljubljenik u aktivni način života, Ema se tokom trudnoće ugojila čak 26 kilograma. Priznaje da je imala izražen apetit, da se nije kretala i da je žudela za velikim količinama slatke hrane.

- Želela sam da jedem čokoladu, čokoladni mus, bilo šta što sadrži ogromne količine šećera – priznala je Ema.

Pred porođaj je dogurala do 95 kilograma.

Kad je maleni Harvi rođen, Ema je odlučila da vrati devojačku liniju. Ali, ni kod nje, kao i kod mnogih novopečenih majki, to nije išlo baš lagano. Ipak, na Eminoj strani je bila želja za fizičkom aktivnošću. Dva meseca posle porođaja krenula u lagane šetnje sa sinom. Njega bi vozila u kolicima, a onda je hodala što je više mogla.

Kad je dečak malo porastao, stavljala bi ga u nosiljku i tako je, sa najslađim mogućim opterećenjem, obavljala kućne poslove. To je, tvrdi, bilo dovoljno da pokrene proces mršavljenja.

- U vreme pandemije teretane nisu radile, tako da nisam imala priliku da odem da vežbam. Ali, snašla sam se na drugi način: sina bih stavljala u nosiljku dok sam čistila i ribala kuću, a na ruke sam prikačila konzerve umesto tegova kako bih postigla efekat opterećenja – priča Ema.

Paralelno sa vraćanjem aktivnosti u život, Ema je odlučila da promeni i način ishrane. Nekada obilne obroke koji su podrazumevali brzu hranu i slatkiše zamenila je dijetom na bazi proteina i ugljenih hidrata, ali sa malim sadržajem masti. To joj je, tvrdi, pomoglo da ima dovoljno energije i da se u isto vreme oseća sito. Ipak, jednu naviku iz perioda trudnoće je zadržala – nastavila je da jede čokoladu.

- Ne želim da se ograničavam, pa i sada svakodnevno jedem čokoladu. Dok sam bila na dijeti, vodila sam računa da budem u kalorijskom deficitu, ali nisam želela da gladujem. Važno je da neke navike promenite, ali sve je u donošenju pametnih izbora – objašnjava ova mlada mama.

Na Instagramu redovno deli fotografije iz teretane, a podelila je i slike „pre“ i „posle“, kako bi svi njeni pratioci mogli da isprate proces transformacije.

Otkako je rodila sina, za svega godinu dana Ema je uspela da smrša čak 30 kilograma i dovede liniju do savršenstva zahvaljujući redovnim odlascima u teretanu. Ni dan-danas se ne odriče čokolade i tvrdi da je i uz ovu poslasticu moguće smršati ako se pridržavate kalorijskog deficita.

- Punomasno mleko zamenite obranim mlekom, koristite ulje od avokada i dodajte proteine svakom obroku. To su mali koraci, male promene koje prave veliku razliku. Zapamtite, brza rešenja ne postoje. Svakog jutra imate dva izbora: da idete u susret svojim snovima ili da nastavite da ih sanjate. Budite dosledni u ishrani i treningu i rezultati će sigurno doći – poručuje Ema.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)