Da ne bude kanjanja

TRAJNA ŠMINKA: OVO bi trebalo da znate pre odlaska na tretman

Dame koje nemaju previše vremena za svakodnevno doterivanje sve više se okreću trajnoj šminki kao rešenju. Ipak, postoje neke stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se upustite u ovaj metod ulepšavanja a mi vam donosimo savete stručnjaka

19.11.2021 13:04

TRAJNA ŠMINKA: OVO bi trebalo da znate pre odlaska na tretman
unsplash.com

Ako ste se odlučile da je trajna šminka rešenje za vas i želite da uštedite vreme na svakodnevnom ulepšavanju, pročitajte savete koje vam Srećna donosi kako bi vam samo iskustvo bilo što ugodnije i kako bi vam ovako urađena šminka što duže trajala.

Među kozmetičarima važi pravilo da trajna šminka nije ono što treba prvo da se primeti na licu. Bilo da su to obrve, trepavice ili usne. Ranijih godina kada je popularnost trajne šminke tek nadolazila, trajno šminkanje se radilo tako što se pigment dublje unosio u kožu, poput pravih tetovaža. Takva šminka je trajala duže, ali je i bilo teže, odnosno skoro nemoguće korigovati je.

 

 

Današnja sredstva za rad, aparati i pigmenti uz veštog kozmetičara daju veće mogućnosti, ali pre svega prirodniji izgled. Tretman se odvija u prvom sloju kože gde se pigment bezbedno i ravnomerno razgrađuje. Zbog toga vremenom bledi. Ipak, to daje prostora da vam se koriguju i dopune obrve ili usne onako kako želite.

 

 

Pored toga, prednost je današnje šminke je i to da se radi sa izuzetno čistim i zdravim pigmentima. Ono vašem licu daje zdravu notu. Pre nego što počne tretman, kozmetičar vam mora naglasiti da je sve sa čime radi potpuno sterilno i isključivo za vas, odnosno za jednokratnu upotrebu. Kozmetičar mora nositi masku i rukavice, naglašava portal kozmetika.edu.rs.

pexels.com

Trajnu šminku nanosi isključivo kozemtičar sa adekvatnim znanjem u sterilnim uslovima

 

Iskusan kozmetičar će vam dati savet u odnosu na oblik vaših usana. Pre samog postupka, nacrtaće vam oblik koji želite da postignete polutrajnom šminkom. Kvalitet boje garantuje trajnost, a trenutno prednjače nemački brendovi u odnosu na tajlandske i kineske.

 

 

Danas većina opremljenijih salona koristi anestetike koji znatno ublažavaju bol ili ga skroz uklanjaju. Anestetik se nanosi u obliku gela ili kreme, nekad i tokom tretmana ukoliko bola i dalje ima. Posle tretmana se može desiti period nelagodnosti kao što su blagi otok i crvenilo, ali posle ispravnog tretmana to treba da prođe nakon par sati.

Nakon toga sledi redovno održavanje i nega kojih se morate pridržavati. Sama nega se radi sa propisanom kremom, a neposredno nakon tretmana se izričito zabranjuje upotreba saune, bazena i solarijuma.

 

 

Po isteku 4 nedelje od tretmana, dolazite na prvu korekciju i fiksiranje boje.  Mnogi se zabrinu kada nakon samog tretmana ne vide ono što su očekivali. Često pigmentu treba vreme, ono se razgrađuje i namešta u koži.

Da li biste se vi odlučilio za trajnu šminku? Ako već jeste ili razmišljate o tome, pišite nam u komentarima. 

Komentari (0)