ŠMINKA ZRELA KOŽA

KAKO DA ZRELA KOŽA ZABLISTA? OVI saveti će pomoći damama u najboljim godinama da im šminka izgleda besprekorno

Žene su kao vino, sa godinama postaju sve opojnije a mi vas savetujemo kako da se uz adekvatnu šminku i tehnike nanošenja te godine na licu ne primećuju

16.11.2021 18:22

KAKO DA ZRELA KOŽA ZABLISTA? OVI saveti će pomoći damama u najboljim godinama da im šminka izgleda besprekorno
pexels.com

Umesto da služi kako bi prekrila ono što „ne valja“ šminka treba da istakne sve ono što je lepo i vredno divljenja na vašem licu. Zrelija koža je nekada predstaljala izazov kada je šminka u pitanju ali to više nije slučaj. Srećna vam predstavlja tehnike i savete od kojih će vaše lice da zablista.

Šta to nikako ne smemo a šta moramo da uradimo kako bismo vizuelno podmladili kožu lica?

Potrebno je očistiti, tonirati i hidrirati kožu lica. Takođe, trebalo bi prekriti bore iznad i oko usana svetlijim nijansama korektora i potamniti područje ispod brade tamnim korektorom. Tako se vizuleno smanjuje podbradak i postiže efekat zategnute kože vrata.

Nanesite kremasto rumenilo na obraze kako bi vaša koža dobila boju i sjaj. Izbegavajte praškaste teksture, one se uvlače u bore i ističu ih dodatno. Takođe, važno je odbaciti guste mat pudere - umesto njih koristite mineralne, i to samo na području gde nemate bora. Zaboravite hladne zemljane i sive nijanse, crne i sedefaste tonove, od njih koža deluje umorno i bez sjaja.

Koje senke bi trebalo koristiti?

Za šminkanje očiju koristite satenaste i mat senke u stiku. Izbegavajte sedefaste, kao i crne nijanse, kao i jasne konture i masne senke. Umesto toga koristite meke “smokey” senke. Obratite pažnju na braon maskaru, izgledaće značajno prirodnije od crne maskare na vašim očima.

Kako izabrati adekvatan tečni puder za zrelu kožu?

Glavni pokazatelji zrele kože su gubitak elastičnosti i bore. Na osnovu tih podataka posebnu pažnju treba posvetiti izboru tečnog pudera kako se pogrešnim odabirom ne bi naglasile bore. Puder bi trebalo da bude hidratantan i da sadrži visoki zaštitni faktor kao i da bude lagan i fleksibilan. Prisutnost reflektirajućih čestica i sastojaka protiv starenja je dobrodošla. Dobar puder neće samo sakriti bore, već će produžiti i život vaše šminke tokom dana, piše portal elle.rs

Kako najbolje odabrati korektor?

Korektor bi takođe trebalo da bude hidratantan, jer je koža ispod očiju suva i tanja. Idealno bi bilo da sadrži čestice koje reflektiraju svetlost. Korektori su po pravilu, gusti i suvi, pa ih koristite samo u tačkasim potezima, kako ne bi naglasili suvoću kože.

Za koji se ruž odlučiti?

Ne zaboravite da koristite olovku za usne, kako bi se ruž zadržao u okviru kontura usana umesto da procure i razlije se duž borica oko usta. Prednost je bolje dati kremastim i hidratantnim ruževima, te zato savetujemo upotrebu olovke za usne, jer je tekstura ovakvih karmina laganija al ii tečnija. Vrlo gustu i suvu teksturu treba izbegavati. 

Upotrebite tople nijanse: breskvu, ružičastu, koralnu ili terakotu. Obavezno isključite hladne boje, jer one oduzimaju sjaj licu te ono umornije. Tamni ruž za usne može da se koristi, ali bi takođe trebalo da bude biti topliji, bliži grimiznom tonu. I ne plašite se crvenog ruža: glavno pravilo je da pronađete dobar ton koji odgovara vašem tenu i boji zuba.

Na koji način koristiti bronzere i hajlajtere?

Korektivna sredstva, kao što je recimo bronzer, bolje je koristiti u kremastom obliku, kao na primer u stiku. Ovakva formula ne naglašava nepravilnu teksturu i bore, za razliku od suvih i puderastih tekstura. Isto pravilo važi i prilikom odabira hajlajtera. 

Proizvod ne sme da sadrži velike reflektirajuće čestice - samo najsitnije za lagani sjaj kože. Krupne šljokice u svim kozmetičkim proizvodima privlače svetlost na mesto gde se nanesu a ističu i sve nepravilnosti. Može se zameniti i sjajnim prajmerom koji možete dodati preko tečnog pudera i laganim kružnim pokretima preneti na jagodice, vrh nosa i iznad usne.

 

Komentari (0)