Lice

CAKE ZA BLISTAV TEN: Ako probate ovo izgledaćete duplo MLAĐE!

Nega lica je vrlo bitna, a svaka žena to zna, evo kako da vaše lice uvek izgleda blistavo.

06.11.2021 21:10

CAKE ZA BLISTAV TEN: Ako probate ovo izgledaćete duplo MLAĐE!
Pixabay.com

Žena je uvek lepa, kako god da izgleda, ali takođe, većina nas teži da uvek nađe sebi neku zamerku i pokuša da to popravi šminkom ili preparatima za negu lica, pa čak i određenim estetskim korekcijama. Mlade devojke trude se da šminkom istaknu svoje zategnuto lice i prirodan izgled, dok žene u svojim 40-im i 50-im pokušavaju da sakriju znake starenja i bore koje pokazuju njihovo životno iskustvo. Mogli bismo danas da vam pišemo o razlozima zašto je to lepo i zašto bi trebalo da ih volite, ali to proces prihvatanja svog tela i izgleda traje duže, te smo se odlučili da vam damo privremeno rešenje kako da uvek izgledate besprekorno, čak i kada pređete 40-u. Nekoliko preparata mogu vam uvek pomoći da svoj izgled dovedete u red, a evo i kako.

 

 

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina prirodan je sastojak koji se nalazi u našoj koži i zglobovima, a koji nas čini mladim i lepim. Naime, ovaj šećer do tridesete godine našeg života luči se u velikim količinama u našem telu, što našu kožu čini glatkom i sjajnom, a takođe poboljšava zdravlje naših zglobova. Problem je što koncentracija ove supstance u našem telu opada sa godinama, te naša koža počinje da se bora i gubi elastin, zbog čega je neophodno da ovu supstancu nekako nadoknadimo. To možemo uraditi kroz konzumaciju hrane bogate hijaluronom poput zelenog voća i povrća ili hranom bogatom vitaminom C, kao što je citrusno voće ili karfiol i onom koja u sebi sadrži cink, poput kokosa i kikirikija. Osim zdrave ishrane, nije na odmet da pokušate i sa kremicama na bazi hijaluronske kiseline. Ovaj preparat doživeo je pravi procvat pre 20 godina, a čini se da je potpuno jasno i zašto.

 

 

Šminka

Dvadesetogodišnjakinje danas sve česće koriste kompletan make up samo da bi izgledale kao modeli sa televizije ili iz magazina. Dostupnost šminke mnoge od nas je okrenula teškoj hemiji koja ima toliku pokrivnu moć da naše lice ne mora da izgleda onako kakvo inače jeste, već možemo da napravimo potpuno nove crte lica. Ovaj trend sve češće se može primetiti i kod zrelih žena, ali to prestavlja veliku grešku. Kompletna šminka na vašem licu, ne samo da može da našteti vašoj koži jer sprečava hidrataciju, već dovodi i do neželjenog efekta u vidu isticanja bora i nepravilnosti na koži, zbog toga se preporučuje da se dame u 40-im već polako okreću preparatima koji imaju nežnije delovanje na kožu. Koristite tečni prajmer, koji će hidrirati vaše lice, zajedno sa kremastim rumenilom koje će na vašu kožu ostaviti laskav efekat. Krem ili olovka za oči boje slonovače na vodenoj liniji, takođe će pomoći da vaše lice dobije prirodan sjaj. Naime, ovaj preparat učiniće da vaše oči izgledaju svežije i odmornije, kao kada ste bili devojka. 

 

 


Naravno da treba da priuštite sebi kvalitetne proizvode koji će vam pomoći da sredite svoj izgled, ali nikada nemojte zaboraviti da ste lepe baš takve kakve jeste i da će vam dodatno sređivanje samo pomoći da istaknete svoju ženstvenost i lepotu koje su ste dobili sa godinama, jer ako se negujete lepota je kao vino.

Komentari (0)