Šminka

ACETON VAM VIŠE NEĆE TREBATI: Evo koji su načini da skinete lak za nokte!

Za skidanje laka za nokte nije vam nužno potreban aceton, a mi vam donosimo adekvatne zamene za njega.

01.11.2021 14:07

ACETON VAM VIŠE NEĆE TREBATI: Evo koji su načini da skinete lak za nokte!
Pixabay.com

Svima nam se desilo da je neophodno da brzo sredimo nokte, ali da u kući nemamo aceton, kojim bismo skinuli prethodni sloj laka sa naših noktiju. Postoji nekoliko efikasnih načina da se ovaj problem reši, a mi smo se potrudili da ih nađemo za vas, tako da se nikada više ne nađete u tako glupoj situaciji.

1. Dezodorans u spreju

Sigurni smo da niste znali da dezodorans u spreju može da vam pomogne da skinete lak sa noktiju, ali to je apsolutna i proverena istina. Hemija koja se nalazi u dezodoransku reagovaće sa hemijom koja se nalazi u laku za nokte i pomoći će vam da vaši nokti opet dobiju prirodnu boju.

Postupak je krajnje jednostavan, ali radite jedan po jedan nokat. Otvorite dezodorans i naprskate malo na nokat koji želite da očistite. Brzo zatim, dok je još mokar, skinite sloj boje uz pomoće malo vate. Možete da naprskate dezodorans i na vatu, ali ovaj metod se pokazao kao manje efiksan jer vata upija deo sastojaka, a ovako ostanu na noktu.

Slične efekte dobićete i ako koristite parfem ili sprej za kosu, a postupak korišćenja je isti koji koristite za dezodorans.

2. Limun

Limun je prirodni izbeljivač, moguće ga je koristiti na bilo čemu sa čega želite da skinete boju, pa što ga ne biste koristili i za lak za  nokte?

Isecite limun na kriške, stavite prste u toplu vodu na 10-ak minuta da lak omekša. Umesto da uzmete vatu i aceton, uzimite krišku limuna i trljajte nokat. Imajte na umu da ovo može da izazove nered pa je bolje da rukom prvo malo iscedite limun kako tokom pritiska na nokatnu ploču ne bi bilo prskanja njegovog soka. 

Kako sa limunom, tako i sa jabukovim sirćetom, pa pomešajte malo sirćeta sa limunom i vodom, a zatim time skinite i lak za nokte.

3. Dodatan sloj laka za nokte

Klin se klinom izbija, zar ne? Ako nemate aceton uzmite lak za nokte i prelakirajte sloj prethodnog laka, a zatim vatom pređite premo nokte. Iznenadićete se kada vidite da su se oba laka za nokte skinula.

Razlog zbog kojeg ova kontraintuitivna metoda funkcioniše jeste činjenica da se novi sloj laka vezuje za stari i samim tim olakšava skidanje.

Komentari (0)