Sto za šminkanje

KAKO ORGANIZOVATI STO ZA ŠMINKANJE? Sve će biti uredno, dostupno i prosto savršeno!

Organizacija šminke može da bude pravi pakao. Sve je imamo previše, a opet nikada dovoljno, te je dosta teško naći savršeno mesto za nju, ali uz pomoć ovih saveta taj pakao pretvoriće se u pravo uživanje.

15.11.2021 03:09

KAKO ORGANIZOVATI STO ZA ŠMINKANJE? Sve će biti uredno, dostupno i prosto savršeno!
pexels.com

Šminka je postala svakodnevnica svake žene, a danas su proizvodi za šminkanje ženama mnogo dostupniji nego ranije, te se umesto proste kombinacije puder, senka, maskara i ruž, danas na stolu, bukvalno i figurativno, nalaze i prajmer, kameni, tečni i praškasti puder, hajlajter, ajlajner, kreon, uvijač za trepavice, rumenilo, olovke za usne, oči i obrve i mnogi drugi proizvodi.

Kako organizovati ovu količinu šminke, tako da vam ne zauzima celu kuću, ali i da deca i potencijalni kućni ljubimci njima nemaju pristup? Za početak, odredite koje je savršeno mesto za šminkanje i tu postavite sto koji će biti samo za tu namenu. To recimo može biti u vašoj spavaćoj sobi, ako je ona dobro osvetljena. Postavite sto u neki ćošak pored zida i počnite sa organizacijom.

1. Ogledalce, ogledalce, gde da te stavim?

Kada je u pitanju ogledalo, ako imate mali sto, moglo bi se desiti da vam ono zauzima previše mesta, te vam preporučujemo da kupite jedno veliko ogledalo koje po dužini odgovara dužini stola i da ga zalepite za zid iznad vašeg novog stola za šminkanje. Da biste dobili i odgovarajuće osvetljenje za šminkanje kada u sobi nemate toliko svetla, preporučujemo i da oko njega okačite sijalice koje ćete paliti po potrebi. Tako ćete dobiti dovoljno veliko ogledalo da sve možete da vidite kako treba, ali i dovoljno dobro osvetljenje za pripremanje pred noćni izlazak.

2. 3 vrste pudera, prajmer i hajlajter

Svaka od nas poseduje po nekoliko nijansi različitih tipova pudera, hajlajtera i prajmera, ali to sve ne može samo da leži na stolu i da zauzme sav prostor samo za sebe (ipak mora da ga podeli i sa karminima, senkama, maskarama...), zbog toga vam preporučujemo da kupite nekoliko providnih organizatora za šminku u različitim oblicima.

Za početak proverite koliko čega imate i koliko vam je kutijica potrebno. Za četkice za šminku preporučujemo vam organizatore u obliku čaše ili držača za olovke koju ćete postaviti u neki ugao stola, tako da vam ne smeta. Što se tiče ruževa i sjajeva preporučujemo vam da kupite plastični organizator u više nivoa, koji je dovoljno dubok da su karmini stabilni i da ne padaju, ali ne previše dubok da ne možete da ih izvadite iz organizatora. U taj providni organizator složite svoje ruževe, a ukoliko tu imate mesta možete stavti i maskaru(-e).

Kameni puderi, rumenila, hajlajteri i senke, uglavnom su u kutijicama, te vam preporučujemo da ukoliko na stolu imate fioku to sve poslažete u nju, tako da vam je sve na dohvat ruke. Ukoliko, pak, nemate fioku, možete kupiti i neku drvenu kutiju, ili više njih, koje će služiti kao ukras, a u koju će vam sve ove kutijice stati. Možete pored stola napraviti i male police na koju ćete rasporediti ove kutijice, a na poslednju policu možete posložiti sve vaše parfeme i dezodoranse, kao i lakove za nokte, sa acetonom i vaticama.

Olovke za oči, obrve i usta, stavite u slične organizatore kao i četkice za šminkanje, s tim što bi bilo odlično ako biste našli takve čaše sa pregradama, tako da vam se različite olovke ne mešaju. Ako, pak, tako nešto ne možete da nađete da kupite, uvek možete u običan organizator da stavite parče kartona koje ćete ukrasiti da izgleda lepo, a da služi svrsi.

Ostaju još tubice sa kremama i tečnim puderima, koje možete poređati na neku od onih polica pored stola ili ogledala, ali takođe možete jednostavno složiti u neki organizator koji je sličan onom za karmine. 

Grickalice, turpije, uvijače za trepavice, pincete i ostale predmete koji su vam potrebni za šminkanje držite odvojene od šminke i možete ih, kao i kamene pudere, smestiti u neku fioku ili kutiju, ali dobro obratite pažnju da gde god da ih stavite to mesto bude čisto, te da kad god ih koristite ovi predmeti budu sterilni.

3. Šta češće koristite?

Ako najviše volite nud ruževe, a crvenim, bordo i roze ruževima pribegavate tek ponekada, kada se spremate za neku specijalnu priliku, onda vam preporučujemo da nud karmine u organizator postavite da vam budu bliži, nego ovi koje manje koristite. Isti princip važi i za sve druge delove šminke. Razlog ta to je vrlo jednostavan, kada se šminkate pravite nered, koji ćete svakako vi morati da sredite jer će vas nervirati, u suprotnom ne biste sada ni čitali ovaj tekst, pa zapamtite da će vam ovakva organizacija olakšati posao.

4. Malo nereda je cool

Moj nered, moja kreativnost. Ako pripadate ljudima koji imaju ovakvu filozofiju, svakako bi valjalo da razmislite o tome da na svom stolu za šminkanje imate i malo nereda. Rasporedite vaš nakit tako da malo bude na držaču na nakit, malo stoji na stolu, tako da na prvi pogled izgleda neuredno, ali i da vam je uvek lako dostupan.

Komentari (0)