Lice

ISPROBALA JE PRIRODNE SASTOJKE ZA NEGU KOŽE I OVO SU REZULTATI: Ova devojka tvrdi kako je postigla mladalački izgled kože bez preprarata i filera (VIDEO)

TikTokerka je otkrila kako je kako je dobila blistav ten sa manje bora.

10.10.2023 18:18

ISPROBALA JE PRIRODNE SASTOJKE ZA NEGU KOŽE I OVO SU REZULTATI: Ova devojka tvrdi kako je postigla mladalački izgled kože bez preprarata i filera (VIDEO)
Printscreen/TikTok/365gethappy

Svaka žena je svesna toga da je starenje neizbežan proces i da, koliko god se trudile da sakrijemo svoje bore i godine na licu, on se ne može zaustaviti. Ipak, možemo o koži brinuti tako da u starosti ublažimo vidljivost bora ili da što duže očuvamo blistavu i lepu kožu. 

shutterstock.com

Lepa i negovana koža san je svake žene, naročito u zrelim godinama kada se javljaju bore

Kejt se rešila, kako kaže, finih bora i pega promenivši ishranu i napravivši maske za lice u svojoj režiji koristeći prirodne sastojke. Ova Tiktokerka je sa svojim pratiocima koji broje preko 135.000 podelila savet kako je potpuno transformisala svoju kožu za samo godinu dana i da je povratila mladalački izgled, uprkos nekadašnjem istrošenom i umornom licu. Ona je podelila fotografiju od prošlog leta opisujući sebe kao "umornu, staru i nesrećnu"

- To sam bila ja prošle godine i reći ću vam sve stvari koje sam koristila da usporim svoje starenje. I to ne uključuje botoks, filer ili operaciju- navodi ona u svojoj objavi.

Ona je navela nekoliko sastojaka koje koristi u svakodnevnoj nezi kože objašnjavajući kakve sve delotvorne efekete oni prouzrokuju.

Među sastojcima koji su imperativ u nezi kože navela je ricinusovo ulje za koje je rekla da dubinski hrani kožu i to više od bilo kojeg ulja. Ona je rekla kako je ovo ulje savršeno za umornu i dehidriranu kožu. Iako bi mnoge među nama bacile koru banane, Tiktokerka navodi kako kora banane može biti odličan piling za kožu jer njeni enzimi rade poput prirodnog botoksa i zatežu našu kožu.

@365gethappy Dont let the cosmetic industry convince you that you need to spend a fortune in order to look good ❤️ #antiaging #antiagingskincare #natural #castoroil #skincaretips ♬ Love - Revember

Kejt je više puta u svojim objavama koje su pretežno vezane za zdravlje i negu objašnjvala svojim pratiocima kako se nikada nije okretala kozmetičkim preparatima kako bi postigla kožu bez bora.

- Aloja vera ima umirujuća svojstva. Može pomoći u smanjenju upale, promovisanju proizvodnje kolagena i održavanju hidratacije kože. Sveži aloja gel može se naneti direktno na kožu - navodi ona u objavi.

Ona je takođe naglasila kako kurkuma sadrži kurkumin koji ima antioksidativna i antiflamatorna svojstva. Osim toga navela je kako ona može da smanji crvenilo kada se koristi u maskama ili pomeša sa jogurtom ili medom.Uz to je istakla kakvu važnost ima i limunov sok, napomenuvši da sadrži vitamin C koji može da izbledi tamne mrlje na licu. 

Foto: Shutterstock

Zbog velike koncentracije vitamina C koji sadrži limunov sok odličan je za kožu i uklanjanje tamnih mrlja i fleka

Pored ovih sastojaka Kejt je objasnila kako su u nezi kože poželjni i zeleni čaj i med jer čaj štiti od oštećenja uzrokovanih UV zracima dok med pomaže zadržavanje vlage u koži. 

Ona je napomenula pratiocima da su to sastojci koje koristi u svakodnevnoj nezi kože i da nije zagovornik korišćenja kreme za sunčanje. Osim toga, savetovala je pratioce da ne podležu reklamama kozmetičke industrije jer će bespotrebno baciti novac na silne proizvode koji nisu od koristi.

Mnogi pratioci su potvrdili mišljenje ove tiktokerke rekavši da su i oni okrenuti potpuno prirodnim preparatima odnosno sastojcima kako bi održali zdravu i blistavu kožu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)