LAKO DO DUGE GRIVE

„URADI SAMA“ MASKA: Uz svega 4 SASTOJKA do bunjije i duže kose!

Skoro svako od nas kod kuće ima pantenol. On je melem za iziritiranu kožu, u trenu je smiri i nahrani. Međutim, da li ste znali da je upravo ovaj sastojak pravo blago za rast kose?

02.02.2022 14:00

„URADI SAMA“ MASKA: Uz svega 4 SASTOJKA do bunjije i duže kose!
pexels.com

Lepa i negovana kosa je izvor samopouzdanja kako žena tako i muškaraca. Ona je često naš zaštitni znak, a mi obično više pažnje obraćamo na njeno stilizovanje i promenu boje. U tim trenucima redovna nega ispašta i sve dok kosa ne krene da se lomi i opada, mi ni ne shvatamo koliko nas ona određuje.

Usled promena vremena i opadanja kose, koje direktno utiče i na gubitak samopouzdanja, duga i zdrava kosa nam često deluje kao nedostižan cilj. Ipak, portal Srećna Republika vam predstavlja domaću masku za brži rast kose koja će učiniti pravo čudo za vas.

pexels.com

Devojka pere kosu

Ukoliko ste ikada obratili pažnju na spisak satojaka koji se nalazi na poleđini vaših preparata za negu i održavanje kose, možda ste i primetiti da je pantenol naveden kao jedan od glavnih sastojaka.

Ako ste se pitali kako on to utiče na brži rast kose, trebalo bi da znate da pantenol deluje direktno na kožu temena, ojačava koren dlake, i utiče direktno na folikul dlake, ubrzavajući njen rast, piše portal cajeviza.com. Posebno se izdvaja po svom umirujućem delovanju na kožu glave, kao i po protivupalnim svojstvima.

pexels.com

Devojka stavlja ulje na kosu

Stoga se rastvor pantenola može direktno utrljavati na teme, i to svako veče, bez bojazni da možete preterati. Odgovara svim tipovima kože i upravo zbog svega ovoga pantenol je glavni sastojak maske za brži rast kose, koju možete napraviti u svojoj kućnoj režiji.

Domaća maska od pantenola

Od sastojaka će vam biti potrebno sledeće:

  • 10 kapi pantenol rastvora
  • nekoliko kapi ricinusovog ulja
  • 50 ml kapi od koprive
  • jedno žumance

pexels.com

Kosa i preparati za negu

Sve sastojke dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu, koju ćete potom naneti na suvu kosu. Dobro je utrljajte na teme, ali i duž same dlake. Uvijte kosu u peškir, ili još bolje u najlon kesu, i ostavite masku da deluje 2 sata. Potom je isperite mlakom vodom. Pazite da voda ne bude vrela, jer će se onda žumance iz maske “skuvati” i završićete sa kajganom na glavi. Nakon toga, operite kosu onako kako to i inače činite.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)