Tetka Saveta

8 NAMIRNICA KOJE NIKAD NE TREBA KOMBINOVATI SA ČAJEM: Obratite pažnju, ukoliko ovako pijete čaj možete imati ozbiljne stomačne probleme (FOTO)

Najpoznatiji konzumenti ovog napitka su Englezi koji imaju čitav ritual pripreme i služenja.

03.05.2023 17:00

8 NAMIRNICA KOJE NIKAD NE TREBA KOMBINOVATI SA ČAJEM:  Obratite pažnju, ukoliko ovako pijete čaj možete imati ozbiljne stomačne probleme (FOTO)
shutterstock.com

Čaj je najpopularniji napitak na svetu i pije se u mnogim zemljama. Pravi se od raznih biljaka i ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Najpoznatiji konzumenti ovog napitka su Englezi koji imaju čitav ritual pripreme i služenja.

Veliki ljubitelji čaja su i Japanci, a mlade devojke iz ove zemlje idu u posebnu školu kako bi naučile da naprave i posluže čaj. Kurs pohađaju i strankinje koje se udaju za Japance kako bi se bolje uklopile u japansko društvo i kulturu. Čaj se najčešće služi uz kolačiće ili sendviče, ali postoje i namirnice koje nikako ne treba kombinovati sa ovim napitkom jer mogu da dovedu do ozbiljnih stomačnih problema.

Srećna republika vam donosi kojih 8 namirnica ne treba konzumirati zajedno sa čajem.

Pixabay

Kombinacija čaja i đusa dovodi do nadimanja

Đus

Sok od pomorandže ili limuna koji se najčešće pije uz doručak nikako ne treba kombinovati uz čaj. Kiselina iz ovog soka u kombinaciji sa čajem dovodi do nadimanja, pa je prepruka da đus nikako ne pijete pre ili posle čaja.

Voće

Ako sa čajem započinjete dan, a uz to ste i na dijeti u kojoj jedete voće, vodite računa da imate dovoljno vremena između ispijanja čaja i konzumiranja voća.

Kurkuma

Treba izbegavati da u isto vreme pijete čaj ili konzumirate kurkumu jer to može da uznemiri vaš stomak i dovede do problema.

shutterstock.com

Surutka i čaj su još jedna kombinacija koju treba izbegavati

Surutka

Kombinacija surutke i čaja je vrlo loša ideja. Treba izbegavati bilo kakvu kombinaciju jogurta, surutke, kiselog mleka i drugih mlečinih proizvoda sa čajem.

Zeleno povrće

Povrće bogato gvožđem kao što je spanać ili blitva je vrlo zdravo, ali pod uslovom da ga ne jedete u isto vreme kad pijete i čaj koji će ograničiti apsorbovanje gvožđa iz povrća u organizam. Svi benfiti zelenog povrća se gube ukoliko nakon jela popijete šolju bilo kog čaja. 

Leblebije

Jela na bazi leblebije čak i brašno koje se dobija od ove biljke i čaj su vrlo loša kombinacija koju treba izbegavati. Ova kombinacija uništava dobre mikrobe u crevima.

Pixabay.com

Hladan sladoled i topao čaj nisu par i mogu šokirati organizam

Sladoled 

Sladoled i druge zamrzunte poslastice i hrana nisu dobra ideja za jelo ukoliko ste pre toga pili čaj. Jednostavno nisu dobar par hladan sladoled i topao čaj što može da šokira organizam.

Beskvasni hleb

Kombinacija čaja i beskvasnog hleba još jedna je kombinacija koju treba izbegavati zato što dovodi do nadimanja. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)