Lice

SAVETI PROFESIONALACA ZA ŠMINKU ZA ŽENE PREKO 50 GODINA: Evo kako da mejkapom osvežite i podmladite lice za tili čas! (VIDEO)

Profesionalna šminkerka je oduševila svoje pratiioce pokazavši kako stvara iluziju da je radila lifting iako nije bila kod estetskog hirurga.

03.10.2023 16:01

SAVETI PROFESIONALACA ZA ŠMINKU ZA ŽENE PREKO 50 GODINA: Evo kako da mejkapom osvežite i podmladite lice za tili čas! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/primalwoman_

Zadržati mladolik izgled što duže danas je postao zahtevan zadatak za mnoge dame. Da bi što duže ostale mlade one često posežu za brojnim sredstvima za negu ili odlaskom kod plastinog hirurga rešavaju se znakova starenja.

Botoks za ublažavanje bora i fejslifting često su samo neke od metodama kako bi zadržale mladalačiki duh. mana ovih tretmana je što imaju ograničeni rok trajanja pa je, recimo botoks, potrebno ubrizgavati jednom do dva puta godišnje. Međutim, postoje i brze metode kako da za tili čas osvežite i podmladite svoje lice. 

shutterstock.com

Šminkanje u zrelijim godinama zahteva drugačiji pristup i važno istaći svežinu i sakriti umor

U pitanju su brojni trikovi sa šminkom koja će prikriti nedostatke i umor na licu a istaći ono što je lepo. Karina je profesionalna šminkerka koja u svojim objavama često daje ženama savete kako da neguju kožu i da se pravilno našminkaju naročito ako su u pedesetim godinama. Kako je ona objasnila, postoje trikovi koji će umanjiti umoran izgled lica i dati mu svežinu i blistavost.

Karina je upotrebila krem korektor sa gelom za oči koji reflektuje svetlost, napravivši od ta dva proizvoda mešavinu koja joj kako kaže pomaže da se izbori sa umornim izgledom.

- Bukvalno ću ga naneti ispod oka ali više tamo gde je tamnije, a onda ću podići ovaj deo lica nagore.- pokazala je ona demonstrirajući ovu tehniku.

Ona je blago utapkala kremu a zatim je nežno povukla kožu nagore dok je nanosila proizvode na spoljašnjem delu oka prema slepoočnici. 

- Možete da vidite da mi bukvalno dobro podiže oko- kaže šminkerka u objavi.

Da bi se bolje videla razlika Karina je našminkala samo jednu stranu lica. Potom je bronzerom izvukla konture i napomenula da ne sme da bude previše nisko jer će to naše lice učiniti tužnijim. Ona je postavila konturu na centar obraza i povukla prema liniji kose kako bi to definisala.

@primalwoman_ Learn How To Get An Instant Face Lift Without Surgery Using The Lifting Technique With Nars Cosmetics #over50smakeup #primalwoman #narsissist #narsradiantcreamyconcealer #narsbronzingcream #CapCut ♬ New age of acoustic beauty - SOUND BANK

Nakon toga dodala i je rumenilo pokazujući kako se pravilno nanosi, a potom konturu izoštrila puderom dajući kontrast između tamnije i svetlije nijanse. 

Ona je objasnila da svaka dama od 50 plus godina ima problem sa padom tonusa lica, a da je ovaj način šminkanja odličan način da se licu berem vizuelno vrati tonus. 

Njeni pratioci su bili oduševljeni rezultatom i pohvalili su je zbog sjajnog trika koji je podelila.

- Izgledaš tako divno!

- Vau..stvarno se vidi razlika.

- Izgledaš prelepo.

- Sjajni saveti i definitivno ću sutra pokušati- bili su neki od komentara.

Šminkerka je objasnila kako je želela da dočara koliku moć ima šminka i kako na instant način možemo postići efekat podmlađivanja i uklanjanja umora koji su prisutni kod svakog od nas. Dame su joj rekle da se razlika zaista vidi i zahvalile su joj na nesebičnom deljenju saveta kako da ostanu blistave i sveže i u šestoj deceniji života.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)