Odrasli

SVESNO JE REŠILA DA PRESKOČI KREMU SA ZAŠTITNIM FAKTOROM I NAMEŽE SE SAMO ULJEM: "Kada sam se vratila sa plaže imala sam šta i da vidim, evo da li je krema bitna!" (FOTO+VIDEO)

Kloi Holadej je TikTokerka koja je rešila da što bolje pocrni i nije birala sredstva, a sada se gorko kaje.

10.08.2023 15:00

SVESNO JE REŠILA DA PRESKOČI KREMU SA ZAŠTITNIM FAKTOROM I NAMEŽE SE SAMO ULJEM: "Kada sam se vratila sa plaže imala sam šta i da vidim, evo da li je krema bitna!" (FOTO+VIDEO)
TikTok-chloe_holladay

Kloi Holadej je TikTokerka koja na ovoj društvenoj mreži ima 300.000 pratiilaca. Nedavno je privukla pažnju šire javnosti kada je objavila svoje snimke posle sunčanja. Ova dama je rekla da smatra da neće dovoljno pocrneti ukoliko koristi kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, pa je rešila da je preskoči i namaže se samo uljem. Rezultat koji je dobila na kraju dana učinio je da poruči svim pratiocima da dva puta razmisle pre nego što preskoče kremu koja je namenjena isljučivo za boravak na suncu

- Upravo sam došla sa sunčanja i kao što možete da vidite izgledam kao paradajz. Po ko zna koji put sam napravila grešku i preskočila kremu sa zaštitnim faktorom. Mislila sam da će ulje biti sasvim dovoljno da me zaštiti od štetnih sunčevih zraka, ali nisam bila u pravu. Sada imam opekotine po licu i celom telu, a to nije sve. Mesta kao što su prevoji laktova i kolena, kao i tamo gde mi se ukrštao kupaći kostim, su potpuno bela i izgledam bukvalno prepečeno - rekla je u svom TikTok videu, a o tome je pisao i San.

 

 

Lekari neperestano upozoravaju na štetnost sunčanja. Opšta je preporuka da se ne izlažete suncu između 11 i 16 časova, a ukoliko to radite preporučljivo je da koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50.  Lekari upozoravaju da su posledice sunčanja veoma opasne po zdravlje i da osoba rizikuje da dobije rak kože, a čak se i melanom, najgori stadijum raka kože, dobija uglavnom na ovaj način. 

- Vi ste izloženi UVA i UVB zračenju čak i kada je oblačno, zbog čega se apeluje da se krema sa zaštitnim faktorom nanosi stalno, pogotovo leti. Krema neće sprečiti da pocrnite, već će sprečiti pojavu opekotina i razvoja drugih kožnih obolenja - kažu dermatolozi ispred Nacionalne zdravstvene organizacije Velike Britanije.

 

 

Komentari nisu prestali da sed nižu, a fanovi su bili veoma zabrinuti.

- Vodi računa da ne dobiješ sunčanicu, visoku temperaturu i groznicu.

- Ti si još i dobro prošla čim možeš da se snimaš.

- pamet u glavu devojko.

- Rizikuješ da dobiješ ozbiljne opekotine, a onda ti sunčanje neće biti ni na kraj pameti.

- Molim te ne izlazi bez kreme sa zaštitnim faktorom, ja sam osoba od 26 godina obolela od melanoma - glasili su samo neki od komentara.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Anti Sns

10.08.2023 20:18

Otkad je farmaceitska mafija pokrenula hajku na Sunce prestao sam da koristim kreme i nemam nikakvih problema.