Tetka Saveta

UKLONITE KAMENAC SREDSTVOM OD SAMO 20 DINARA: Ovaj sastojak iz kuhinje učiniće da vaše kupatilo ponovo zablista (VIDEO)

Potrebno je samo par minuta, domaćice se kunu u ovaj trik.

21.10.2023 15:01

UKLONITE KAMENAC SREDSTVOM OD SAMO 20 DINARA: Ovaj sastojak iz kuhinje učiniće da vaše kupatilo ponovo zablista (VIDEO)
Shutterstock

Čisto kupatilo je želja svake domaćice ali istovremeno i najizazovniji posao kada je u pitanju čišćenje kuće. Sam pogled na prljave pločice, kamenac oko slavina ili tuša ženama stvara glavobolje. Čak i onda kada su mislile da su očistile kupatilo i da bi napokon mogle da predahnu, opet im neka stvar odvuče pažnju i shvate da posao i nisu završile najbolje.

Foto: Shutterstok

Kupatilo i skidanje kamenca je ženama najzahtevniji posao u kući

Zamašćene ili slavine od kamenca su jedan od najvećih problema sa kojim se žene suočavaju. Iako će svaka pohrliti u najbližu prodavnicu a po potrebi se uputiti u onu specijalizovanu za te namene, kako bi nabavila sva potrebna hemijska sredstva, nekada to nije potrebno i sve što treba nalazi se kući.

Na TikToku se pojavio još jedan u nizu praktičnih trikova koji svakoj od nas može da ne samo skrati vreme čišćenja, već i potpuno promeni život i pogled na nešto. Tako je Tiktokerka koja objavljuje na ovoj mreži pod nalogom "prakticna_mama" sa svojim pratiocima podelila zlatan trik. Ona je kesicu limuntusa sipala u vodu i ostavila da proključaju.

 

 

Nakon toga je vodu prosula po slavini i mekanim sunđerom je prešla preko nje skinuvši, kako se u snimku vidi, ceo kamenac koji se uhvatio. Ukoliko je u pitanju tvrdokorni kamenac Tiktokerka savetuje da se postupak ponovi.

Pratioci su joj zahvalili na podeljenom triku rekavši kako je ovo stari dobro provereni trik i da odlično radi posao. Međutim,  bilo je i onih koji su komentarisali da je dovoljno kupiti hemisjko sredstvo koje će završiti posao, dok je Tiktokerka  rekla kako su takva sredstva puna toksičnih hemikalija i teških metala pa da je možda bolje opet pribeći ovakvom jednostavnom triku u kućnoj radinosti.

Inače, na njenom profilu se mogu naći i drugi korisni saveti za domaćinstvo. Između ostalog je podelila za mame trik kojim u jednom potezu sklanja fleke sa zida od bojica koje su napravila deca i to mešavinom nekoliko kapi omekšivača i vode. Takođe pokazala je kako lepak sa tegle od nalepnica skida jednostavno, jestivim uljem koje premaže preko nje a onda sunđerom ili meknom žicom protrlja površinu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)