Tetka Saveta

KAKO DA NAJBRŽE OSUŠITE VEŠ U STANU BEZ TEREASE TOKOM HLADNIH DANA: "Ovi saveti su mi bukvalno promenili život!"

Hladniji dani donose nove probleme domaćicama.

18.10.2023 17:00

KAKO DA NAJBRŽE OSUŠITE VEŠ U STANU BEZ TEREASE TOKOM HLADNIH DANA: "Ovi saveti su mi bukvalno promenili život!"
TikTok-printscreen

Trikovi za sušenje veša su svima preko potrebni budući da nastupaju hladni i kišni dani kada neće biti moguće da se garderoba suši napolju. Mnoge domaćice pokušale su da nađu načine uz pomoć kojih će garderoba moći da se što brže osuši u toplini doma. U stanovima nema mnogo prostora za sušenje stvari. Ljudi su tako prinuđeni ili da koriste mašinu za sušenje veša ili da usred doma postave sušilicu za veš i na nju okače stvari. Problem je u tome što se na sušilicama unutar stana veš mnogo sporije suši nego napolju, gde sunce i vetar omogućavaju brži protok vazduha.

Jedna žena se tako dosetila kako da ubrza proces sušenja veša i to koristeći mašinu za sušenje. Ona na snimku uzima veći čist i suv peškir i stavlja ga u mašinu za sušenje veša. Naime ovaj peškir će upiti dodatnu vlagu iz veša i omogućiti mu da se brže osuši. 

Druga žena pohvalila se na društvenim mrežama kako je pronašla genijalan trik kojim uspeva da za dva sata osuši veš u stanu i to bez mašine za sušenje veša.

- Nemam mašinu za sušenje veša i kako krene loše vreme dovijam se na sve moguće i nemoguće načine kako bih osušila garderobu. Najveći problem predstavlja mi posteljina, koja se inače sporo suši. Čaršav za bračni krevet je prava noćna mora. Uglavnom nemam mnogo izbora, budući da ukoliko ga stavim na sušilicu za veš, zauzme je celu. Zato ga većinom stavim preko vrata. Međutim, u stanu imam dvoje vrata i oba vode do kuhinje. Uvek dobijam isti rezultat, čistu posteljinu koja je upila sve mirise kuvanja. Ovoga puta rešila sam da šaršav stavim na sušilicu koja je pored radijatora. Čaršav sam stavila preko veša koji sam već poređala, ali izdigla sam ga malo i dva kraja sam mu zakačila za radijator. Radijator je takođe bio prekriven čaršavom - započinje priču ova žena, a o tome je pisao i San.

Tiktokerka nije vodila računa o vešu, ali posle dva sata rešila je da promeni stranu čaršava koja je išla preko radijatora, a upravo tada doživela je pravo iznenađenje.

shutterstock.com

Više ne morate da čekate satima i danima da se veš na sušilici osuši

- Izgleda da je čaršav koji je bio odignut preko veša, a do radijatora napravio vakum toplog vazduha. To je izgledalo kao “džep” u koji se uvukao topli vazduh sa radijatora. Upravo se veš zbog načina na koji sam stavila čaršav preko stalka za veš i radijatora osušio za dva sata. Inače se nikada ne bi osušio za toliko vremena. Ne mogu da verujem, ovo je odličan način da osušte veću količinu veša za kratko vreme - objasnila je ona.

Žene su bile oduševljene ovim trikovima i pohitale su u odeljak za komentarisanje.

- Pitala sam se zašto mnoge influenserke stavljaju suv peškir u mašinu za sušenje veša, ali sada ima smisla.

- Sjajna ideja, isprobaću je još danas.

- Ovi saveti su mi bukvalno promenili život!

- Ni ja nemam sušilicu za veš i trik sa šaršavom preko radijatora mi se čini odličnim rešenjem za sušenjem garderobe za svega dva sata!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)