Tetka Saveta

DA LI STE PROBALI DA WC ŠOLJU OČISTITE LIMUNTUSOM? Nisu vam potrebne ni rukavice, ni sunđer, a kamenac i mrlje će nestati!

Jedna mama iz Australije, po imenu Loren, na društvenim mrežama je podelila trik kako se pravilno koristi limuntus u čišćenju toaleta, ističući da provereno radi.

01.02.2023 10:01

DA LI STE PROBALI DA WC ŠOLJU OČISTITE LIMUNTUSOM? Nisu vam potrebne ni rukavice, ni sunđer, a kamenac i mrlje će nestati!
shutterstock.com

Čišćenje WC šolje je neprijatan i prljav posao, posebno ukoliko se na njoj uhvatio kamenac. Nije lako ukloniti ni tvrdokorne mrlje, a često ne pomažu ni snažna hemijska sredstva koja, pritom, mogu da izazovu i alergijsku reakciju ukoliko se ne vodi računa.

Međutim, postoji veoma jeftin i prirodan način za čišćenje WC šolje od kamenca koji je potpuno bezopasan za okolinu. Najbolje od svega je što nije potrebno ribanje, već se samo povuče voda.

shutterstock.com

Umesto jakih i skupih hemijskih sredstava postoji način da prirodnim sredstvima uklonite prljavštinu iz šolje

Jedna mama iz Australije po imenu Loren podelila je na društvenim mrežama svoj trik kako da se lako otarasite i najtvrdokornijih mrlja i kamenca iz WC šolje i to bez upotrebe hemijskih sredstava i ribanja.

- Kao i većina ljudi, ne volim da čistim WC šolju. Međutim, budući da imam decu, moram voditi računa o higijeni kupatila, a posebno WC šolje. Umesto ribanja i skupih hemijskih sredstava, od kojih su mi ranije suzile oči prilikom čišćenja, pronašla sam jeftin i neverovatan način da bez problema očistim šolju – navela je ona.

Kako je objasnila Loren, za čišćenje koristi limunsku kiselinu, kod nas poznatu kao limuntus, koja će bez problema skinuti kamenac i najtvrdokornije fleke.

- Uveče pred spavanje jednostavno naspem 50 g limuntusa u WC šolju, vodeći računa da pokrijem kamenac i mrlje. Poklopim šolju i ostavim tako preko noći. Ujutru samo povučem vodu i sva prljavšina se jednostavno spere. Važno je samo voditi računa da dok limunska kiselina deluje, niko ne koristi WC. Zato to i radim noću dok svi spavamo – poručila je ona.

Kako tvrdi, posle ovog tretmana vaša WC šolja će zablistati kao da je tek kupljenja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)