Tetka Saveta

BAKINI SAVETI ZA ČISTIJI DOM: Na ove stvari posebno obratite pažnju i zbog higijene i zbog zdravlja (VIDEO)

Iako mislite da je sve u vašoj kući sve čisto kao pod konac, na neke stvari i kutke posebno obratite pažnju.

23.01.2023 10:02

BAKINI SAVETI ZA ČISTIJI DOM: Na ove stvari posebno obratite pažnju i zbog higijene i zbog zdravlja (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Svi se trudimo da dom u kojem živimo održavamo na najbolji mogući način, temeljno ga čistimo na nedeljnom ili mesečnom nivou a svakodnevno brinemo o malim stvarima koje mogu naružiti njegov izgled. Iako ste možda temeljno usisali i prebrisali stan, prozore, možda je ta mala prašina na televizoru izuzeta, ili vaše čaše ne sijaju sjajem kako bi trebalo. Poznati tiktoker Lazar Filipović podelio je trikove svoje bake koja ga je savetovala na šta bi trebalo da obrati pažnju u svom domu kako bi on delovao čistije.

Čisto kupatilo

Kupatilo je nesumnjivo prostor gde provodimo određeno vreme u toku dana i neophodno je da bude čist. Higijena se ogleda u čistoći ovog dela stana i uvek treba voditi računa da li je WC šolja čista jer je to osnovni minimum koji svako treba da ima.

Foto: Shutterstock

Čista wc šolja je pokazatelj higijene u porodici

 

Provetravajte posteljinu

Poznato je da u posteljini živi grinje i mnogi mikroorganizmi koji mogu da nam stvaraju zdravstvene probleme. Pre nego što pokupimo i složimo posteljinu neophodno je da se ona dobro provetri kako bi upila svež vazduh i ubila sve klice. Nakon toga ona se odlaže gde joj je mesto, a potom se pospremi i zategne posteljina u krevetu, odnosno prekrivač da soba izgleda uređeno i organizovano.

 

@lazar.filipovic poslednji savet je SPAS za produktivnost🙌🏼✅ #lazarfilipovic ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

Sirće

Najbolji saveznik u čišćenju i kuhinje i kupatila, naročito kada nemate pri ruci neka sredstva za čišćenje jeste  sirće. Tiktoker je pokazao najprostiji primer kako je sa slavine njime uklonio kamenac za par sekundi.

Pixabay.com

Ne ostavljajte punu sudoperu pre odlaska na spavanje

 

Operite suđe pre odlaska na spavanje

Pre nego što se uputite ka svom krevetu, Lazareva baka preporučuje da pospremite kuhinju te da haos ne ostavljate za sutra. Suđe koje čeka u sudoperi je najbolje oprati odmah, a posebno obratiti pažnju na drške na kojima se nečistoća najviše zadržava a koje pokazuju koliko smo bili posvećeni njihovom pranju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)