Tetka Saveta

TRIK ZA ČIŠĆENJE GLAVE TUŠA BEZ RIBANJA: Zablistaće kao da ste je tek kupili (VIDEO)

Skupa hemijska sredstva za uklanjanje kamenca neće vam biti potrebna.

18.09.2023 17:00

TRIK ZA ČIŠĆENJE GLAVE TUŠA BEZ RIBANJA: Zablistaće kao da ste je tek kupili (VIDEO)
shutterstock.com

Čišćenje kuće za većinu domaćica predstavlja noćnu moru, posebno kad bi trebalo da „zarone“ u kupatilo. Ribanje kade ili tuš-kabine, kao i WC školjke, pločica i baterija za vodu iziskuje ne samo vreme, već i više specijalizovanih sredstava za uklanjanje kamenca i postizanje visokog sjaja sanitarija i baterija iznad slavine i kade, odnosno tuš-kabine.

U video-snimku na društvenoj mreži „TikTok“ jedna domaćica otkrila je kako da pomoću jefitnog sredstva iz kuhinje otklonite kamenac koji se najčešće skuplja na glavi tuša. „Tiktokerka“ Amanda navela je da u ovu svrhu koristi obično belo alkoholno sirće.

U kesu je sipala sirće, a onda je u nju spustila glavu tuša na koju se nahvatao kamenac. Potom je pričvrstila kesu tako da glava tuša bude potpuno potopljena u sirće, pa je ostavila da tako odstoji sat vremena.

Posle sat vremena odvezala je kesu, prosula sirće, prebrisala glavu tuša mekom krpom i pohvalila se impresivnim rezultatom – glava tuša je zablistala kao da je nova.

 

 

Mnogi koji su pogledali snimak ostavili su komentare u opisu videa.

- Ovo zaista izgleda impresivno, a tako je i lako i jeftino.

- Nikad više neću morati da ribam glavu tuša, hvala što ste podelili ovaj trik.

- Koristim sirće za ribanje sudopere i uvek je blistava - bili su samo neki od komentara ispod Amandinog snimka.

Kako bi kupatilo dobilo pun sjaj čistoće i svežine, veoma je bitno da čistim održavate i vrata tuš-kabine. Kako se na njoj neretko nakupi kamenac, važno je da ga redovno uklanjamo. Kao i za bateriju, i za ovaj deo kupatila postoji prirodno i efikasno sredstvo. Napravite pastu od sode-bikarbone i vode, a zatim je nanesite na staklo. Trljajte pažljivo mekom krpom ili sunđerom. Nakon toga, isperite staklo i obrišite suvom krpom.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)