Slatkiši

SOČNA KAO NIJEDNA DRUGA, VELIČANSTVENA ŠARGAREPA TORTA: Možda vam postane omiljeni slatkiš

Možda mislite da nikada ne biste mogli da jedete slatkiš ovog povrća, ali ovako napravljen definitivno morate da probate.

09.10.2024 08:01

SOČNA KAO NIJEDNA DRUGA, VELIČANSTVENA ŠARGAREPA TORTA: Možda vam postane omiljeni slatkiš
YouTube/Easy Quick Recipes

Slatkiš koji se topi u ustima! Sastojke je moguće modifikovati i obogatiti na vaš način. Šargarepa torta se priprema uz dodatak šećera i oraha ili nekog drugog orašastog ploda zbog čega je jedna od najsočnijih poslastica koju možete da spremite i sami. 

YouTube/Easy Quick Recipes

Recept za šargarepa tortu

Na samom kraju sprema se fil neobičnog ukusa, a pravi se od krem sira i šećera u prahu. Iako je ova kombinacija ukusa naizgled neobična, vredi probati.

U nastavku progledajte recept za šargarepa tortu.

Sastojci:

  • 200 g šargarepe
  • 3 jaja
  • kora pomorandže
  • 150 g šećera
  • 100 g oraha
  • 80 ml ulja
  • 180 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 kašika cimeta
  • 250 g krem sira
  • 65 g šećera u prahu

Priprema:

Oko 200 g šargarepe oljuštite od kore i izrendajte na krupno rende. Potom, u tu smesu izrendajte i koru pomorandže. Zatim, orahe sitno iseckajte, ili ih stavite u blender, ali je potrebno da ostanu u komadićima. Tri jaja razbijte u činiju, a onda ih viljuškom penasto umutite. Dodajte im šećer i nastavite da mutite viljuškom. U istu tu smesu sipajte ulje i nastavite da sjedinjujete. 

U smesu od umućenih jaja i ulja dodajte narendanu šargarepu i orahe. Smesu promešajte. U posebnu posudu prosejte brašno. Kada ste prosejale brašno dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli i malu kašiku cimeta. Sjedinite brašno i ostale sastojke varjačom. Brašno dodajte šargarepi i spojite smesu ručnom mutilicom. U pleh stavite dobijenu smesu ispod koje mora biti papir za pečenje.

Pecite na 180 stepeni oko 40 do 45 minuta.

Dok se kolač peče možete da napravite preliv. U krem sir dodajte šećer u prahu, a smesu sjedinjujte kašikom dok se sastojci ne spoje. Tek kada se kolač potpuno ohladi možete da ga premažete prelivom od krem sira.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)