Slatkiš koji se topi u ustima! Sastojke je moguće modifikovati i obogatiti na vaš način. Šargarepa torta se priprema uz dodatak šećera i oraha ili nekog drugog orašastog ploda zbog čega je jedna od najsočnijih poslastica koju možete da spremite i sami.
Na samom kraju sprema se fil neobičnog ukusa, a pravi se od krem sira i šećera u prahu. Iako je ova kombinacija ukusa naizgled neobična, vredi probati.
U nastavku progledajte recept za šargarepa tortu.
Sastojci:
- 200 g šargarepe
- 3 jaja
- kora pomorandže
- 150 g šećera
- 100 g oraha
- 80 ml ulja
- 180 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 1 kašika cimeta
- 250 g krem sira
- 65 g šećera u prahu
Priprema:
Oko 200 g šargarepe oljuštite od kore i izrendajte na krupno rende. Potom, u tu smesu izrendajte i koru pomorandže. Zatim, orahe sitno iseckajte, ili ih stavite u blender, ali je potrebno da ostanu u komadićima. Tri jaja razbijte u činiju, a onda ih viljuškom penasto umutite. Dodajte im šećer i nastavite da mutite viljuškom. U istu tu smesu sipajte ulje i nastavite da sjedinjujete.
U smesu od umućenih jaja i ulja dodajte narendanu šargarepu i orahe. Smesu promešajte. U posebnu posudu prosejte brašno. Kada ste prosejale brašno dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli i malu kašiku cimeta. Sjedinite brašno i ostale sastojke varjačom. Brašno dodajte šargarepi i spojite smesu ručnom mutilicom. U pleh stavite dobijenu smesu ispod koje mora biti papir za pečenje.
Pecite na 180 stepeni oko 40 do 45 minuta.
Dok se kolač peče možete da napravite preliv. U krem sir dodajte šećer u prahu, a smesu sjedinjujte kašikom dok se sastojci ne spoje. Tek kada se kolač potpuno ohladi možete da ga premažete prelivom od krem sira.
Uživajte!
Komentari (0)