Slatkiši

KOLAČ SVE PO 12 KAŠIKA: Sočan i izdašan kokos slatkiš - tačne mere i jednostavna priprema

Uživaćete u svakom zalogaju.

05.10.2024 08:01

KOLAČ SVE PO 12 KAŠIKA: Sočan i izdašan kokos slatkiš - tačne mere i jednostavna priprema
Youtube/Jednostavna kuhinja

Za sve ljubitelje kokosa, pripremili smo recept za kokos kolač. Mere su precizne, a uz malo truda na stolu ćete imati poslasticu u kojoj ćete sigurno uživati kako vi, tako i vaši članovi porodice.

Youtube/Jednostavna kuhinja

Priprema kokos kolača

U nastavku pogledajte recept za kokos kolač sa tačnim merama.

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 12 kašika šećera
  • vanillin šećer
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha

Kokos fil:

  • 500ml mleka
  • 100g kokosa
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200g čokolade

Priprema:

U četiri jaja stavite 12 kašika šećera i jedan vanilin šećer. Dobro umutite dok smesa ne postane penasta. Nakon mućenja dodajte mleko i ulje. Ponovo sve umutite dok se ne sjedini, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite tako da nema gromuljica. Smesu koju ste umutile podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte dve kašike kakao praha. Smesu sa kakao prahom umutite. 

Pleh dimenzija 30x20 cm nauljite. Izlijte smesu sa kakaom i pecite oko 10 minuta na 180 stepeni. Dok se peče, pripremite fil od kokosa.

Youtube/Jednostavna kuhinja

Recept za kokos kolač - priprema kod kuće

U mleko sipajte kokos, šećer i brašno, a onda sjedinite ručnom mutilicom. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Vruć fil sipajte preko čokoladnog biskvita. Poravnajte. Preko fila rasporedite žutu smesu. Vratite u rernu i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

U šerpu stavite čokoladu za kuvanje i prelijte slatkom pavlakom. Otopite na ringli. Kada se istopilo time prelijte kolač. Ohladite ga na sobnoj temperaturi, a potom stavite u frižider.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)