Za sve ljubitelje kokosa, pripremili smo recept za kokos kolač. Mere su precizne, a uz malo truda na stolu ćete imati poslasticu u kojoj ćete sigurno uživati kako vi, tako i vaši članovi porodice.
U nastavku pogledajte recept za kokos kolač sa tačnim merama.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- vanillin šećer
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Kokos fil:
- 500ml mleka
- 100g kokosa
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 200 ml slatke pavlake
- 200g čokolade
Priprema:
U četiri jaja stavite 12 kašika šećera i jedan vanilin šećer. Dobro umutite dok smesa ne postane penasta. Nakon mućenja dodajte mleko i ulje. Ponovo sve umutite dok se ne sjedini, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite tako da nema gromuljica. Smesu koju ste umutile podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte dve kašike kakao praha. Smesu sa kakao prahom umutite.
Pleh dimenzija 30x20 cm nauljite. Izlijte smesu sa kakaom i pecite oko 10 minuta na 180 stepeni. Dok se peče, pripremite fil od kokosa.
U mleko sipajte kokos, šećer i brašno, a onda sjedinite ručnom mutilicom. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Vruć fil sipajte preko čokoladnog biskvita. Poravnajte. Preko fila rasporedite žutu smesu. Vratite u rernu i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
U šerpu stavite čokoladu za kuvanje i prelijte slatkom pavlakom. Otopite na ringli. Kada se istopilo time prelijte kolač. Ohladite ga na sobnoj temperaturi, a potom stavite u frižider.
Možda vas zanima…
Prijatno!
Komentari (0)