Slatkiši

RECEPT ZA NAJBOLJI KREM BRULE I TO KOD KUĆE: Bez po muke napravićete raj za nepce

Poslasticu iz restorana možete da napravite sami.

02.10.2024 06:01

RECEPT ZA NAJBOLJI KREM BRULE I TO KOD KUĆE: Bez po muke napravićete raj za nepce
Shutterstock

Ne morate biti poslastičar da biste uživali u krem bruleu! Ovaj klasični desert je lakši za pripremu nego što mislite, a savršeno je rešenje za zabave, porodične ručkove ili jednostavno slatku užinu. Svi potrebni sastojci za recept su pristupačni: jaja, šećer i pavlaka za kuvanje.

Iako se možda plašite karamelizacije vrha, to je zapravo zabavan deo procesa! Ako želite, karamel preliv možete pripremiti i u šerpi na šporetu bez ikakvih problema.

Sastojci za krem brule (4 porcije)

- 450 ml pavlake za kuvanje

- 6 kašika granuliranog šećera

- ½ mahune vanile (ili 1 kašičica vanila ekstrakta)

- 4 velika žumanca

- Dodatni granulirani šećer za karamel

Priprema:

Pomešajte pavlaku, šećer i vanilu u posudi. Zagrejte smesu, ali pazite da ne proključa. Dok se pavlaka zagreva, umutite žumanca mikserom dok ne postanu penasta.

Postepeno umešajte zagrejanu pavlaku u žumanca. Kremu prosijte u vatrostalne činije.

Stavite činije u pleh i sipajte vodu do polovine. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi najmanje sat vremena pre nego što stavite u frižider.

Priprema karamela:

Pospite ohlađeni krem brule šećerom. Koristeći kuvarski štapni upaljač, zapalite šećer dok se ne stvore mehurići i dobije zlatno smeđu boju.

Možete istopiti šećer u šerpi i prelijte preko vrha krem brulea, iako će sloj karamele biti tanji nego kada koristite upaljač.

Uživajte u svom domaćem krem bruleu i impresionirajte svoje goste ovom jednostavnom, ali izvanrednom poslasticom!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)