Slatkiši

NAJKREMASTIJI KOLAČ SA NUTELOM - ne treba vam rerna! Nema ništa ukusnije uz ovako malo truda!

Iznenadite goste savršenim desertom - kolač koji se bukvalno topi u ustima!

Slika Autora
byNevena Jakovljević

23.04.2025 08:01

NAJKREMASTIJI KOLAČ SA NUTELOM - ne treba vam rerna! Nema ništa ukusnije uz ovako malo truda!
Shutterstock/Annika Markson

Kada nam dolaze gosti često se suočavamo s pitanjem šta pripremiti. Ako tražite nešto lako, a ipak ukusno, ovaj recept za Nutella čizkejk je idealno rešenje. Njegova priprema ne zahteva paljenje rerne, što ga čini savršenim za vruće dane kada ne želite da dodatno zagrevate prostor.

U nastavku pogledajte recept za Nuttela čizkejk.

Sastojci:

  • 280 grama čokoladnog keksa (može i običnog)
  • 100 grama maslaca
  • 300 grama krem sira
  • 85 grama šećera u prahu
  • 180 grama Nutelle
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašika kakao praha
  • 30 grama slatke pavlake (glazura)
  • 200 grama Nutelle (glazura)

Priprema:

Da bi se stvorila savršena podloga za tortu potrebno je samleti keks dok ne dobijete smesu sitnih komadića. Ovaj korak je ključan jer podloga treba biti čvrsta i stabilna. Otopite maslac i prelijte ga preko samlevenog keksa. Potom, sve zajedno još jednom sameljite kako bi se maslac ravnomerno rasporedio. Dobijenu smesu prebacite u kalup za torte i pažljivo je utisnite pomoću kašike ili prstima. Ova podloga treba da se hladi u frižideru dok pripremate krem.

U posudu stavite krem sir i šećer u prahu, a zatim miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Ova kombinacija daje torti bogat i kremast ukus. U smesu dodajte Nutellu, i nastavite sa miksanjem dok se sve ne sjedini. Nakon toga, dodajte ekstrakt vanile i prosejani kakao prah. Ovi sastojci će obogatiti ukus torte. Kada je smesa spremna, izvadite kalup iz frižidera i prelijte krem preko podloge od keksa.

Vratite tortu u frižider na najmanje 6 sati kako bi se sve lepo steglo.

Pripremite čokoladnu glazuru koja će tortu učiniti još privlačnijom. U činiju stavite 200 grama Nutelle i zagrejte slatku pavlaku. Zatim, prelijte zagrejanu slatku pavlaku preko Nutelle i pustite da odstoji 1-2 minuta pre nego što sve zajedno dobro sjedinite. Kada se malo ohladi, pažljivo je prelijte preko ranije pripremljene torte. Ostavite tortu u frižideru još dodatna 2 sata pre serviranja.

Kada se ohladi, uživajte u bogatom i kremastom ukusu ove jednostavne, ali savršene torte.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)