Kada nam dolaze gosti često se suočavamo s pitanjem šta pripremiti. Ako tražite nešto lako, a ipak ukusno, ovaj recept za Nutella čizkejk je idealno rešenje. Njegova priprema ne zahteva paljenje rerne, što ga čini savršenim za vruće dane kada ne želite da dodatno zagrevate prostor.
U nastavku pogledajte recept za Nuttela čizkejk.
Sastojci:
- 280 grama čokoladnog keksa (može i običnog)
- 100 grama maslaca
- 300 grama krem sira
- 85 grama šećera u prahu
- 180 grama Nutelle
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika kakao praha
- 30 grama slatke pavlake (glazura)
- 200 grama Nutelle (glazura)
Priprema:
Da bi se stvorila savršena podloga za tortu potrebno je samleti keks dok ne dobijete smesu sitnih komadića. Ovaj korak je ključan jer podloga treba biti čvrsta i stabilna. Otopite maslac i prelijte ga preko samlevenog keksa. Potom, sve zajedno još jednom sameljite kako bi se maslac ravnomerno rasporedio. Dobijenu smesu prebacite u kalup za torte i pažljivo je utisnite pomoću kašike ili prstima. Ova podloga treba da se hladi u frižideru dok pripremate krem.
U posudu stavite krem sir i šećer u prahu, a zatim miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Ova kombinacija daje torti bogat i kremast ukus. U smesu dodajte Nutellu, i nastavite sa miksanjem dok se sve ne sjedini. Nakon toga, dodajte ekstrakt vanile i prosejani kakao prah. Ovi sastojci će obogatiti ukus torte. Kada je smesa spremna, izvadite kalup iz frižidera i prelijte krem preko podloge od keksa.
Vratite tortu u frižider na najmanje 6 sati kako bi se sve lepo steglo.
Pripremite čokoladnu glazuru koja će tortu učiniti još privlačnijom. U činiju stavite 200 grama Nutelle i zagrejte slatku pavlaku. Zatim, prelijte zagrejanu slatku pavlaku preko Nutelle i pustite da odstoji 1-2 minuta pre nego što sve zajedno dobro sjedinite. Kada se malo ohladi, pažljivo je prelijte preko ranije pripremljene torte. Ostavite tortu u frižideru još dodatna 2 sata pre serviranja.
Kada se ohladi, uživajte u bogatom i kremastom ukusu ove jednostavne, ali savršene torte.
Komentari (0)