Ništa gore nego kada shvatite da su vam se iznenada najavili gosti, a vi nemate čime da ih poslužite. Udahnite duboko, i ne brinite. Za samo pola sata možete da napravite fanstatičnu kremastu tortu sa malinama. Ne samo da je brza, već ima i fanastičan ukus.
Torsta sa šlagom i voćem je idelana za vrelo leto.
Ono što je najvažnije - ovde možete maksimalno da pustite mašti na volju i kombinujete bilo koje voće koje volite.
Takođe, slatka i kisela pavlaka su spoj iz snova, uz koji se savršeno kombinuje bilo koje voće, bilo sveže, smrznuto ili iz kompota.
Ukus pomalo podseća na čizkejk, ali bez tvrde podloge i želatinastog voćnog fila.
Vreme pripreme:
Oko 30 minuta
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake + 200 ml za dekoraciju
- 400 g kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 500 g mlevenog keksa
- 350 g malina
Priprema:
- Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.
- U drugoj posudi izmešajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pazite da je premutite, jer može postati tečna.
- Kašikom lagano umešajte mešavinu kisele pavlake i šećera u umućenu slatku pavlaku.
- U dobijenu smesu dodajte mleveni keks i maline, ponovo lagano umešajte.
- Sipajte u kalup i poravnajte. Preporučljivo je da tortu stavite u frižider oko 30 minuta da se stegne.
- Umutite ostatak slatke pavlake i njome ukrasite desert koji ste izvadili iz kalupa.
Komentari (0)