Pita sa sirom bolja i od bureka? I taj recept postoji, ako ste više ljubitelji pita. Čar ove pite je u premazu zbog kog je hrskava, a fil čini da bude i sočna. Nije potrebno mnogo sastojaka, hajmo na pripremu! Neke sastojke možda već imate kod kuće, a od ovog jela biće sita cela porodica.
U nastavku pogledajte recept za pitu sa sirom koja je bolja i od bureka.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g svežeg sira
- 250 ml jogurta
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- so po ukusu
Premaz:
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
Priprema:
Sir prebacite u jednu posudu, pa ulupajte četiri jaja. Dodajte 250 ml jogurta ili kiselo mleko. Sjedinite sve kašikom da se sastojci spoje. Kada ste sastojke spojili dodajte jedan prašak za pecivo i kašiku soli. Ponovo sve sjedinite i mešajte.
Za premaz treba da pomešate 100 ml mleka i isto toliko ulja u jednu čašu. Izdvojite jednu koru, pa je premažate uljem i mlekom, stavite preko drugu koru, pa ponovo premaz, potom treća kora i ponovo premaz. Onda preko te iste kore dodajte smesu bogato, pa sve rolajte. Tako radite dok ne potrošite materijal.
Pitu poređajte u pleh koji je nauljen. Premažite odozgo istom smesom (mlekom i uljem). Pospite susamom i na vrh stavite malo margarina ili putera. Ubacite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
Služite uz hladan jogurt i uživajte!
Prijatno!
Komentari (0)