Plazma torta je postala klasik među slatkim poslasticama, i nije ni čudo što je svi obožavaju. Ova torta ostaje omiljena poslastica kako kod dece, tako i kod odraslih. Recept je jednostavan, a ovo je odličan predlog kako za iznenadne goste, tako i kada vam se jede nešto slatko. Sprema se u jednoj posudi i nema potrebe da se peče. Za dva sata maksimalno će se stegnuti u frižideru.
U nastavku pogledajte recept za najbržu plazma tortu.
Sastojci:
- 900 g plazme
- 200 g mlevenih oraha
- 375 g maslaca
- 300 g šećera u prahu
- 150 g čokolade
- 400 ml gaziranog soka od pomorandže
Priprema:
U posudi izmiksajte mikserom margarin i šećer u prahu dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte mlevenu plazmu, orahe i rendanu čokoladu postepeno. Nastavite da mešate dok se smesa ujednači. Dodajte gazirani sok i ujednačite smesu kašikom. Nakon toga dodajte gazirani sok i sve zajedno dobro izmešajte. Sipajte pripremljenu smesu u kalup veličine 22cm i ostavite je u frižideru na 2-3 sata da se stegne. Nakon hlađenja, skinite tortu iz kalupa i dekorišite je po želji. Ova torta je čvrsta i trpi svaku vrstu dekoracije zato je i odlična za slavlja i druge prilike, a u ukusu ćete uživati.
Glazura:
Istopite čokoladu i dodajte ulje. Promešajte i prelijte preko torte, a možete i jesti čisto tortu.
Za posnu verziju ove torte koristite posan mleveni keks, margarin i posnu čokoladu.
Komentari (0)