Patlidžan je sjajan dodatak svakom jelu, a možete ga kombinovati sa raznim sastojcima. Kao ideju za porodični ručak predlažemo vam sočne rolnice od patlidžana sa sirom i paradajzom.
Ukus je fenomenalan, a ovo će biti pravi porodični ručak sa daškom mora.
Takođe, ovo može da bude i predjelo za još veću gozbu, ili glavno jelo.
Sastojci:
- 3 patlidžana
- 400 g slanijeg sira
- 200 g rendanog kačkavalja + 50 g za posipanje
- 1 jaje
- 400 ml pelat paradajza
- 1/2 veze peršuna
- maslinovo ulje
- mešavina suvih začina
- so, biber
Priprema:
- Patlidžane isecite na trake i posolite.
- Ostavite ih pola sata da otpuste tečnost, zatim ih potapkajte papirnim ubrusom da upije višak tečnosti.
- Svaku traku premažite maslinovim uljem i pecite u rerni na 200°C 15 minuta - treba da omekšaju i da budu blago zapečene. Ostavite ih da se prohlade.
- Pomešajte sir, jaje, rendani kačkavalj i svež peršun.
- Na sredinu trake stavite smesu, zarolajte i slažite u tepsiju.
- U vatrostalnu posudu ili tepsiju sipajte pelat, posolite i dodajte začine. Preko paradajza poređajte rolnice od patlidžana.
- Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
- Posle 20 minuta pečenja, pospite rendani kačkavalj preko rolni, pa vratite u rernu na još par minuta da se sir istopi i lepo zapeče.
- Pre serviranja, pospite sitno iseckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)