Jela sa mesom

LAZANJE SA SLANINOM I PEČURKAMA - NEODOLJIVA KOMBINACIJA UKUSA: A, recept je lakši nego što mislite!

Ukus koji će vam vratiti osmeh na lice.

12.08.2024 08:01

LAZANJE SA SLANINOM I PEČURKAMA - NEODOLJIVA KOMBINACIJA UKUSA: A, recept je lakši nego što mislite!
Shutterstock

Ko je jednom probao lazanje, uvek će im se vraćati! To nije ni čudo jer retko koje jelo nudi takvu kombinaciju raznih ukusa, na koje niko ne može da ostane imun. Ovoga puta vem predlažemo super sočnu lazanju sa pečurkama i slaninom.

Za pripremu će vam trebati oko 45 minuta, a vaš trud će se višestruko isplatiti.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 400 g šampinjona
  • 250 g mesnate slanine
  • 300 g kačkavalja
  • 50 g butera
  • 3 pune kašike brašna
  • 1 l mleka
  • Malo muskatnog oraščića u prahu
  • Po ukusu mešavina biljnog začina

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Isecite šampinjone na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju kratko propržite slaninu, zatim je ocedite od viška masnoće. Propržite šampinjone pa ih takođe ocedite od masnoće.

shutterstock.com

Teško im je odoleti

 

Otopite buter u šerpi srednje veličine, pa dodajte brašno i propržite. Postepeno dolivajte mleko neprestano mešajući, pa zakuvajte bešamel sos na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte muskatni oraščić i začinite po ukusu.

U manju tepsiju sipajte ulje pa dodajte dve kašike bešamel sosa i razmažite ga po celoj površini.

Stavite prvi list za lazanje, pa premažite sa malo bešamel sosa, pospite sa malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke. Završite sa korama, prelijte ih ostatkom sosa i pospite sirom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sve dok kore ne omekšaju, a sir ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi 15 minuta pre sečenja i serviranja.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)