Jela sa mesom

SLASNIJE NE MOŽE, POHOVANE PALAČINKE SA ŠUNKOM, KAČKAVALJEM I PEČURKAMA! Ukus koji se pamti danima

Recept koji prosto morate da probate.

05.08.2024 08:01

SLASNIJE NE MOŽE, POHOVANE PALAČINKE SA ŠUNKOM, KAČKAVALJEM  I PEČURKAMA! Ukus koji se pamti danima
Shutterstock

Iako je ovde potrebno da provedete malo više vremena u kuhinji, trud će se sigurno isplatiti. Pomislite samo na miris tek pečenih palačinki, i još u kombinaciji sa šunkom, kačkavaljem i pečurkama.

Odlična strana ovog recepta je što možete da pustite mašti na volju, i eksperimentišete sa nadevima.

Šta god da odaberete, sigurno nećete pogrešiti.

Sastojci: 

  • 10 palačinki 
  • za punjenje: 
  • 150 gr šunke ili pečenice u listićima
  • 200 gr rendanog kačkavalja
  • 2 kašike krem sira ili pavlake
  • 200 gr pečuraka
  • so
  • biber

Za pohovanje: 

  • oko 200 gr brašna
  • 3 jajeta
  • oko 200 gr prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

Palačinke pripremite kao i obično.

Pečurke iseckajte na listiće i izdinstajte na malo ulja, sa dodatkom soli i bibera, dok sva voda ne uvri. Ostavite ih sa strane da se prohlade.

shutterstock.com

Ukus je neodoljiv

 

Svaku palačinku namažite krem sirom ili pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj.

Savijte ih sa svake strane formirajući rolnicu iz koje u toku prženja sastojci neće iscuriti.

U jedan tanjir stavite brašno, u drugi umućena jaja, a u treći prezle.

Svaku palačinku uvaljajte u brašno, potom u jaja, pa u prezle.
U dublji tiganj sipajte malo više ulja i zagrejte na srednjoj temepraturi,  pa pržite palačinke dok ne porumene sa svih strana.

Pržene palačinke spuštajte na papirni ubrus kako bi se ocedio višak ulja.

Poslužite ih uz dodatak kečapa, majoneza, pavlake ili bilo kog drugog sosa po izboru.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)