Jela sa mesom

PILETINA SA ČETIRI VRSTE SIRA - NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT: Ručak za pola sata, ništa kremastije nećete jesti

Predlog kada nemate ideju.

04.08.2024 08:01

PILETINA SA ČETIRI VRSTE SIRA - NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT: Ručak za pola sata, ništa kremastije nećete jesti
Prntscrn/YouTube

Kada nemate ideju šta biste pripremali porodici kao obrok, meso je pravo rešenje. Jedan takav recept je piletina sa četiri vrste sira koju vole kako mladi tako i odrasli. Ovo je onaj tip jela koji može da spremi svako u porodici jer je recept previše jednostavan. Piletina sa kačkavaljem u sosu od kremaste pavlake služi da ulepša svaki dan pa i nedelju.

U nastavku pogledajte recept za piletinu sa četiri vrste sira.

Sastojci:

 

  • 800 g belog mesa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 180 g kisele pavlake
  • začin 4 vrste sira
  • 100 g kačkavalja

Priprema:
 

Prvo meso pripremite za pečenje, ako je potrebno operite ga od krvi, a onda stavite u vatrostalnu posudu. Kiselu pavlaku otopite na niskoj temperaturi, a onda sjedinite sa pavlakom za kuvanje. U to dodajte začin četiri vrste sira, pa ponovo sve sjedinite kašikom. Stavite na dno posude meso, potom pola pavlake, a onda ponovo meso, i na vrh piletinu. Preko mesa i pavlake narendajte kačkavalj bogato, a možete koristiti i više vrsta ako volite da bude kremastije. Peče se oko 30 minuta na 200 stepeni u rerni.


Po želji u to meso možete dodati i neko povrće ako želite bogatiji ukus. Takođe, služite uz makarone ili neku testeninu po želji.

Jedite dok je toplo i uživajte u današnjem danu. Takođe, možete služiti ovo jelo uz kuvani ili pečeni krompir jer će se savršeno uklopiti.
 

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)