Kada nemate ideju šta biste pripremali porodici kao obrok, meso je pravo rešenje. Jedan takav recept je piletina sa četiri vrste sira koju vole kako mladi tako i odrasli. Ovo je onaj tip jela koji može da spremi svako u porodici jer je recept previše jednostavan. Piletina sa kačkavaljem u sosu od kremaste pavlake služi da ulepša svaki dan pa i nedelju.
U nastavku pogledajte recept za piletinu sa četiri vrste sira.
Sastojci:
- 800 g belog mesa
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 180 g kisele pavlake
- začin 4 vrste sira
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Prvo meso pripremite za pečenje, ako je potrebno operite ga od krvi, a onda stavite u vatrostalnu posudu. Kiselu pavlaku otopite na niskoj temperaturi, a onda sjedinite sa pavlakom za kuvanje. U to dodajte začin četiri vrste sira, pa ponovo sve sjedinite kašikom. Stavite na dno posude meso, potom pola pavlake, a onda ponovo meso, i na vrh piletinu. Preko mesa i pavlake narendajte kačkavalj bogato, a možete koristiti i više vrsta ako volite da bude kremastije. Peče se oko 30 minuta na 200 stepeni u rerni.
Po želji u to meso možete dodati i neko povrće ako želite bogatiji ukus. Takođe, služite uz makarone ili neku testeninu po želji.
Jedite dok je toplo i uživajte u današnjem danu. Takođe, možete služiti ovo jelo uz kuvani ili pečeni krompir jer će se savršeno uklopiti.
Prijatno!
Komentari (0)