Slatkiši sa makom i čokoladom obično imaju bogat ukus, a brza priprema čini ih savršenim rešenjem kada želite nešto slatko, a nemate puno vremena. Srećna Republika donosi vam recepta za kolač sa makom koji možete pripremiti za otprilike 5 minuta.
Sastojci:
- šolja mlevenog maka
- šolja šećera
- šolja brašna
- šolja mleka
- polovina šolje ulja
- 2 jaja
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom u velikoj posudi dok ne postanu penasta. Dodajte mleko i ulje u smesu i dobro promešajte. Dodajte mleveni mak, brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i vanilin šećer. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
Pripremite pleh tako što ćete ga podmazati ili obložiti papirom za pečenje. Sipajte smesu u pripremljeni pleh.
Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne bude zlatno smeđe boje, a čačkalica umetnuta u sredinu kolača izađe čista. Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja.
Uživajte u slatkom užitku!
Komentari (0)