Desert je slatka završnica svakog ručka koji vole i deca i odrasli. Ukoliko ste raspoloženi da isprobate starinski recept za kolač od koga će vam zamirisati cela kuća onda je kolač sa jabukama i pudingom. U pitanju je ukusna i kremasta poslastica prste da poližeš.
Uz to je i vrlo izdašan desert kombinacija slatkog i osvežavajućeg ukusa koji će vas potpuno oduševiti. Recept za ovaj kolač smo prepisali iz starog kuvara naših baka, a puding će ga učiniti kremastim pa će se topiti u ustima.
Srećna republika vam poklanja domaći recept za kolač sa jabukama i pudingom, pa ga isprobajte.
Sastojci:
Patišpanj:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- jedna kesica praška za pecivo
Prvi Fil:
- kilogram jabuka
- litar vode
- 2 kesice pudinga od vanile
- 6 kašike šećera
Drugi fil:
- šlag od vanile
- 180 ml mleka
Priprema:
U dublju posudu umutite belanca sa šećerom. Postepeno dodajte žumnca a nakon toga i brašno i dobro promešajte varjačom. Izliti patišpanj u pleh i staviti na pečenje. Za to vreme na drugoj strni skuvati seckane jabuke u litar vode par minuta. Kada se jabuke skuvaju i procede u istoj vodi skuvati puding uz 6 kašika šećera. Kada je patišpanj gotov poređati preko iseckane jabuke a onda preliti pudingom. Ostaviti neko vreme da se hladi. Na kraju umutiti šlag sa mlekom i premažIte kolač. Stavite u frižider da se dobro ohladi pre služenja. Prijatno!
Komentari (0)