Feng shui

OVO CRVENO VOĆE PRIVLAČI BLAGOSTANJE: Simbol je plodnosti, sreće i prosperiteta ali ga treba držati na dva mesta u kući (FOTO)

Okruglog je oblika i u sebi ima na stotine živahnih semenki nalik na dragulje.

19.09.2023 10:01

OVO CRVENO VOĆE PRIVLAČI BLAGOSTANJE: Simbol je plodnosti, sreće i prosperiteta ali ga treba držati na dva mesta u kući (FOTO)
Shutterstock

Drevna kineska veština Feng šui donosi savete kako da u svom domu aktivirate dobru, pozitivnu energiju i time sebi ali i svojoj porodici obezbedite mir i blagostanje. Stručnjaci za ovu oblast često dom oplemenjuju simbolima prirode i kad su u pitanju biljke najčešće se misli na cveće.

Međutim, verovali ili ne i određene vrste voća mogu simbolički da donesu prosperitet pokretanjem pozitivne energije.

Pixabay.com

Nar je simbol plodnosti a njegove semenke označavaju ciklus života

Crvena boja

Jedna od vrlo cenjenih voćki kod stručnjaka za Feng šui je nar. Ovo voće jarko crvene boje okruglog oblika u sebi ima na stotine živahnih semenki nalik na dragulje. Ove semenke daju naru značenje plodnosti i sreće za one parove koji žele decu.

Simbol je či energije, voće koje simbolizuje ciklus života i ponovnog rađanja, držeći seme koje kasnije može doneti više ploda. Boja nara povezuje se sa energijom vatre, koja je povezana sa inspiracijom i prepoznavanjem, pa na poslovnom planu može doneti brdo plodnih ideja i uspešnih projekata, piše sajt Sprus.

Crvena boja se smatra za oličenje vitalnosti i najpopularniju boju za detalje u Feng šuiju. Danas je nar lako kupiti u bilo kom marketu, a nekad se smatrao za vrlo redak i dragocen plod. U kineskoj mitologiji kao simbol potomstva činio je trijadu sa jabukom i breskvom. Jabuka je bila oličenje zdravlja i vitalnosti a breskva dugog života pa ne čudi što su upravo ove tri voćke činile moćno Feng Šui oruđe za prizivanje bogatstva u domu bez obzira da li želite decu ili uspešan posao.

Prema savetu stručnjaka za Feng šui ukoliko želite dete u spavaćoj sobi postavite slike nara ili samu voćku što bliže krevetu. Ukoliko pak želite da inspirišete prosperitet i ideje, stavite korpu sa narom u kuhinju koja je inače u domu povezana sa bogatstvom. Takođe, motiv nara se može videti u kancelariji ili radnoj sobi, kao simbol izobilja i inspiracije u karijeri ili poslu.

Pixabay.com

Zbog brojnih benefita po ljudsko zdravlje nar se smatra za superhranu

Nar je superhrana

Nar nije ni malo slučajno dobio mesto u drevnoj kineskoj veštini. Ovo voće se zbog svojih pozitivnih uticaja na zdravlje čoveka često zove u superhrana. Ima vrlo malo kalorija i masti a puno vitamina pre svega C, vlakana i minerala.

Nar je bogat antioksidansima koji pomažu u zaštiti ćelija  od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, pomaže kod upale a vrlo je koristan i za zdravlje srca.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)