Feng shui

FENG SHUI ZA BOLJI BRAK: 10 saveta za uređenje spavaće sobe koji će svakom PARU doneti SREĆU!

Jedan od razloga zategnutih odnosa u braku je i nedostatak pozitivne energije među partnerima. Feng Shui vam može pomoći da ovo sprečite i izlečite.

20.03.2022 14:30

FENG SHUI ZA BOLJI BRAK: 10 saveta za uređenje spavaće sobe koji će svakom PARU doneti SREĆU!
shutterstock.com

Za neke ljude brak zaista može postati težak, posebno ako ne čine dovoljno da održe plamen ljubavi, ali Feng Shui vam sa time može pomoći! Ispostavilo se da optimizacija energije u vašoj spavaćoj sobi može poboljšati mnoge aspekte vašeg života, uključujući i vaše bračne odnose.

Ne radi se samo o fizičkom izgledu sobe i stvarima u njoj. Važno je da imate emocionalnu vezu koja usklađuje vaše namere sa vašim srcem, dozvoljavajući vam da se otvorite i osetite energiju sobe. Portal Srećna Republika vam predstavlja neke strategije za poboljšanje energije spavaće sobe kako biste doneli sreću i blagostanje u vaš bračni život.

1. Nabavite odgovarajući krevet

Da biste pospešili Feng Shui energiju u braku, morate se pobrinuti da postavite krevet kako treba. Uverite se da krevet nije gurnut u ugao. Krevet treba da bude lako dostupan sa svih strana. Ovo pospešuje pozitivnu energiju i ravnotežu u prostoriji. Ovo je simbolično stvaranje jednakog prostora za vas i vašeg partnera.

2. Odlučite se za drveno uzglavlje ili okvir kreveta

Vaše uzglavlje i okvir kreveta igraju značajnu ulogu u optimizaciji Feng Shui-ja vaše spavaće sobe, a samim tim i vaše veze. Izaberite čvrsto drveno uzglavlje i okvir jer se element drveta odnosi na simboličnu prirodu podrške vašem telu i energiji kada spavate pored supružnika.

3. Uvek držite vrata zatvorena

U spavaćoj sobi ne bi trebalo da budu otvorena vrata, posebno tokom noći, kada vi i vaš supružnik odete na spavanje. Otvorena vrata su dobar znak mogućnosti, ali samo kada je u pitanju posao. To nije dobar znak za vaš lični život, jer pruža poziv za spoljne uticaje.

4. Ne unosite vodene elemente u spavaću sobu

Jedan od najvažnijih saveta Feng Shui-ja za romantiku bio bi izbegavanje vodenih elemenata u spavaćoj sobi. Nije čak preporučljivo imati ni malu fontanu niti akvarijum u spavaćoj sobi, jer će voda „razblažiti“ vašu ljubav.

5. Uklonite televizor

Ukoliko imate televizor ili čak i radio u spavaćoj sobi, to vas kao par može poremetiti ili čak i skrenuti pažnju sa važnijih stvari kao što su intimni odnosi, piše portal womensweekly.com.sg. Postoje neke Feng Shui teorije koje čak navode da je televizor u spavaćoj sobi kao poziv trećoj strani da uđe u vezu.

6. Držite oko sebe biljke ili cveće

Biljke i cveće su oduvek bili simboli ljubavi, lepote i života i bilo bi dobro da imate malo zelenila u spavaćoj sobi ili čak i u kući. Držite ih u jugozapadnom uglu ukoliko je to ikako izvodljivo. Ne zaboravite da vodite računa o njima i uklanjate uvenule cvetove i suvo lišće redovno jer je to nepoželjan aspekt Feng Shui-ja za ljubav.

7. Imajte od svega po dvoje

Feng Shui za romantiku nalaže da imate stvari u parovima po kući. Imajte od svega po dvoje, koliko god je to izvodljivo za vas. Na primer, umesto jednog noćnog stočića, imajte dva. Umesto jednog rama na zidu, okačite dva. To vam može pomoći da poboljšate svoj ljubavni život.

8. Izaberite prave boje

Boja vaše spavaće sobe mora biti kompatibilna sa Feng Shui-jem za bračne parove. Odlučite se za romantične boje, jer će one poboljšati romantični aspekt u vezi. Ružičasta ili crvena su dobre opcije. Izbegavajte upotrebu crne, braon i zelene boje u dekoraciji vaše spavaće sobe.

9. Ogledalce, ogledalce moje

Iz perspektive Feng Shui-ja, ogledala u spavaćoj sobi su velika greška jer poseduju energije prošlosti koje imaju potencijal da dovedu treću stranu u vaš brak. Takođe se kaže da su ogledala prepuna nekog čudnog energetskog naboja, što može dovesti do nemirnog sna. Umesto da gedate u svoj odraz, okrenite se jedno ka drugom.

10. Samo pametno sa umetninama

Fotografije i slike koje odlučite da unesete u spavaću sobu direktno koreliraju sa energijom koju unosite u svoj život. Uklonite ulične scene sa svojih zidova i umesto toga ih zamenite mirnim, romantičnim scenama poput fotografija para. Takođe je mudro izbegavati umetnička dela koja prikazuju tri stvari ili tri osobe, jer to može da unese misao o trećoj strani u vašu vezu.

 

Komentari (0)