Tetka Saveta

DA LI STE ZNALI DA NAR MOŽE DA SE OČISTI ZA SAMO JEDAN MINUT? Bez prskanja i fleka svuda po kuhinji, trik ostavlja bez daha (VIDEO)

TikTokom kruži snimak koji prikazuje kako se najjednostavnije može očistiti ukusna voćka, a da kuhinja ostane savršeno čista.

11.11.2022 10:01

DA LI STE ZNALI DA NAR MOŽE DA SE OČISTI ZA SAMO JEDAN MINUT? Bez prskanja i fleka svuda po kuhinji, trik ostavlja bez daha (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Nar je izuzetno zdravo voće koje mnogi vole da jedu kada žele da pročiste organizam. Mnogobrojni su benefiti koje ono pruža, međutim, većina ljudi izbegava da ga kupuje jer su svi dobro upoznati s kompleksnošću njegovog čišćenja. Naime, svaka domaćica zna kakav nered ume da nastane pri pokušajima istiskivanja zrnaca iz jezgra te voćke, pa i do danas svi traže najlakšu tehniku ne bi li ga brže oljuštii.

TikTokom kruži snimak koji je objavila Luzin Šahbazjan. U njemu je ona otkrila najlakši trik pomoću kog je njena baka iz Jermenije godinama ljuštila nar.

Trik se sastoji u tome da se nar zaseče u korenu, rasparča na nekoliko delova, odnosno kriški, a onda sledi ključni momenat - lupanje kašikom o koru voćke usled kog zrnca bukvalno ispadaju i to bez bele korice.  

- Pa to je sada naša baka -

- Hvala na ovom triku. Zbog ovog voća stalno dobijam mrlje po košuljama -

- Mislio sam da svi to ovako rade -

- Ne mogu da oljuštim nar bez da ne prefarbam celu kuhinju - bili su samo neki od komentara.

Mnogi korisnici TikToka su rekli kako im je čišćenje ovog voća oduzimalo prilično dosta vremena te da su u pojedinim trenucima odustajali. Većina je zahvalila devojci na podeljenom triku, rekavši kako je po sredi otkrovenje za njih, dok su neki korisnici sa Istoka rekli kako njihove majke i bake odavno znaju za caku.

Bilo je i onih koji su se našalili kako se konzumiranje nara može uvrstiti u sport ili neku aktivnost. Ipak, većina se složila da je trik zlata vredan te da će domaćicama pored vremena uštedeti i čišćenje kuhinje, koja bi svakako bila zaprljana nakon pripreme ukusnog voća.

Bonus video:

Komentari (0)