Tetka Saveta

DA LI STE ZNALI ČEMU SLUŽI DEČJA IGRAČKA SLAJM ILI POPULARNIJE LJIGAVAC? Ne, on nije samo za gnječenje po rukama

Snimak koji kruži TikTokom "otvorio je oči" mnogim roditeljima kojima se nikako nije dopadalo kada njihovi mališani posezaju za ovom naizgled besmislenom igračkom.

08.11.2022 13:30

DA LI STE ZNALI ČEMU SLUŽI DEČJA IGRAČKA SLAJM ILI POPULARNIJE LJIGAVAC? Ne, on nije samo za gnječenje po rukama
Foto; Shutterstock

Čišćenje prašine, naročito u automobilu gde provodimo veći deo svog vremena, ume da bude naporno zbog mnogobrojnih pregrada i prevoja, a stvar otežava činjenica što su često po sredi i tvrdokorne mrlje, fleke od hrane i napitaka, a da ne spominjemo ono što ostaje nakon mališana. To najbolje znaju roditelji.

Mnogi od nas nemaju mnogo vremena za sređivanje vozila i čekaju vikende da "zarone" u svoj automobil kako bi ga usisali i prebrisali. Oni koji "neguju" redovno svog "ljubimca" znaju koliki izazov može biti dopiranje do nekih nepristupačnih delova poput boksića u kolima, zatim komandne table, te da je čišćenje dugmića i otvora poseban iazazov, pa čak i umetnost.

Ipak ako ste mislili, da vas uvek čeka ista agonija, iako nekima to predstavlja jedan vid terapije, pronašli smo rešenje i to među igračkama vaše dece. Verovali ili ne, po sredi je jedan od novijih trendova zabave poznatiji kao slajm ili ljigavac. Ukoliko vas je dosad iritiralo kad vam vaše dete zatraži da mu kupite tu, za mnoge roditellje besmislenu igračku, možda biste mogli da promenite mišljenje. Ta smesa, naime, koja izgleda poput silikona i za kojom su deca luda praveći od nje različite oblike, i te kako može poslužiti da očistite auto.

Struktura slajma je pogodna za prelazak preko površina na kojima su nakupljene prašina i prljavština, a bićete iznenađeni kako ta igračka bukvalno usput uspešno sakuplja sve nečistoće. Snimak koji kruži TikTokom oduševio je mnoge, pokazavši kako je ljigava smesa može da učini čuda za čistoću vašeg automobila.

- Vau... dobro odrađen posao -

- Dajte mi taj slajm -

- Moja mama radi ovo - 

- Pa ovo definitivno nije samo igračka, zašto nam to niko nikad nije rekao? - 

- Roditelji su mi pokupili sve slajmove da bi čistili auto - ređali su se komentari na ovaj video.

Bilo je i onih koji su toliko oduševljeni dosetljivošću i idejom i rekli kako će sigurno nabaviti jedan "jer nemaju decu".

Inače, slajm je jeftina igračka koja se može pronaći u svakoj radnji široke potrošnje, a nesumnjivo je da će pored struje uštedeti i na kupovini sredstava za čišćenje. Kako se vidi u snimku, ne iziskuje ni mnogo vremena za čišćenje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)