Grejs Dejli, stručnjak za alkoholna pića, izazvala je pravu lavinu komentara kada je Britancima "objasnila" da ceo život pogrešno piju pivo. Ona tvrdi da je prva greška vezana za način ispijanja, i Grejs smatra da je standardna staklena čaša pogrešan izbor, i da će pivo biti mnogo ukusnije i svežije ako se pije iz pehara.
Jedan od ključnih saveta koje Grejs deli je da pivo treba piti polako. Umesto brzog konzumiranja, preporučuje da se angažuju svi čula, kako bi svaki gutljaj postao pravo iskustvo.
Ovaj pristup može transformisati jednostavno pijenje u pravi ritual uživanja. Za one koji žele da ostave utisak kao "pravi stručnjaci", sugeriše da se ukus piva "klizi" preko jezika od prednje do zadnje strane, čime se dodatno pojačava doživljaj.
unsplash.com
Ona takođe upozorava na greške u skladištenju, kao što su stavljanje piva u zamrzivač ili izlaganje direktnoj sunčevoj svetlosti, jer to može negativno da utiče na ukus piva.
Dejli napominje i da je pivo savršen dodatak jelu.
Međutim, nije samo pivo to koje može biti unapređeno u načinu konzumacije.
Heder Mjurielo, stručnjak za alkohol otkriva "20/20 pravilo" za vino. Ova mudra strategija uključuje hlađenje crvenih vina u frižideru 20 minuta pre serviranja, kako bi se oslobodili njihovi složeni ukusi, dok je preporuka da se bela vina odmore napolju 20 minuta, kako bi se otkrio njihov pun ukus i blaga kiselost, prenosi Mirror.
Komentari (0)