Prirodni lekovi

Hrana za potenciju: MUŠKARCI, da li jedete dovoljno ovog povrća?

Ova namirnica važi za hranu za muškarce jer jača potenciju i čuva prostatu, ali je blagotvorna i za žene

01.08.2022 21:30

Hrana za potenciju: MUŠKARCI, da li jedete dovoljno ovog povrća?
Foto: Shutterstock

Potencija kod muškaraca u mnogome zavisi od hrane koju jede, potvrdila su brojna naučna istraživanja. Što se muškarac zdravije hrani, to će smanjiti eventualne probleme u krevetu. Osim toga, postoje namirnice koje čuvaju prostatu, što je opet usko povezano sa potencijom.

Jedna od njih su i tikvice koje su bogate brojnim hranljivim sastojcima koje će održati vitalnost muškaraca i sačuvati njegovo zdravlje. Iako važe za mušku hranu, tikvice su odličan izbor i za žene jer blagotvorno utiču na organizam i čuvaju kožu i mladolik izgled.

Srećna republika donosi 5 razloga zašto je dobro da muškarci što češće jedu ovo povrće.

Pixabay.com

Posebno su zdrave tikvice sa zelenom korom koju ne treba ljuštiti pre upotrebe

1. Čuvar prostate

Tikvice se mogu nazvati i pravom muškom hranom. Mangan u tikvicama blagotvorno utiče na povećanje libida i potencije dok fitonutrijenti smanjuju simptome uvećane prostate što muškarcima otežava mokrenje i polni odnos. Ovo se posebno odnosi na muškarce u starijem životnom dobu kad zbog godina dolazi do benignog uvećanja prostate.

2. Stimuliše varenje

Tikvice su dobar izvor dijetalnih vlakana, pa se preporučuje osobama koje pate od zatvora. Ne samo što mogu dobro da zasite već čiste creva od toksina. Zdrava creva su osnovni preduslov za jak imunitet, a samo zdrav muškarac nema problema u krevetu.

Pixabay.com

Tikvice grilovane na roštilju je zdrav i ukusan način pripreme ove namirnice

3. Pomaže kod gubitka težine

Tikvice su dijetetska namirnica jer se sastoje od 90 odsto vode. U 100 g svežih tikvica ima samo 16 kalorija. Naravno, ovo zavisi i od načina na koji pripremate tikvice. Ukoliko ih pržite u dubokom ulju naravno da će imati više masnoće i kalorija, zato se preporučuje blago dinstanje na pari ili pečenje na roštilju ili u teflon tiganju bez ikakve masnoće. Mogu lako da se kombinuju sa drugim povrćem.

4. Snižava krvni pritisak

Tikvice su odličan izvor vitamina B i C kao i kalijuma koji reguliše rad srca, snižava krvni pritisak i sprečava razne bolesti krvotoka. Imajte na umu da se većina hranljivih materija nalazi u kožici, pa nemojte guliti tikvice već ih temeljno operite pre pripreme obroka.

Pixabay.com

Tikvice se lako kombinuju sa drugim povrćem

5. Ubrzava zarastanje rana

Tikvice su bogate i manganom koji je ključan za proizvodnju izuzetno važne aminokiseline prolina. Prolin podstiče stvaranje kolagena u koži i čini je zdravijom, ali i ubrzava proces zarastanja rana. To znači da ćete redovnim konzumiranjem tikvica sačuvati mladolik izgled i dugo izbeći stvaranje bora.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)