Prirodni lekovi

Briše bore, uklanja podočnjake i akne, pomaže kod ujeda komaraca! MORATE PROBATI MAGIJU OVE PRIRODNE SUPSTANCE!

Jedno sredstvo se u medicini koristi od davnina, a mnogi nemaju predstavu koliko ono u stvari može da bude blagotvorno i lekovito.

09.07.2022 17:00

Briše bore, uklanja podočnjake i akne, pomaže kod ujeda komaraca! MORATE PROBATI MAGIJU OVE PRIRODNE SUPSTANCE!
shutterstock.com

Glina je od početka ljudske civilizacije imala široku primenu. Vekovima se koristila za grnčariju, ali i kao priznato sredstvo u narodnoj medicini za lečenje brojnih bolesti, pre svega kožnih i reumatskih oboljenja. Svoju lekovitost glina duguje strukturi i sastavu. Ima sposobnost skladištenja i oslobađanja energije. Po hemijskom sastavu sadrži silicijum, aluminijum, titan, gvožđe, kalcijum, magnezijum.

Glina deluje antiseptički i antibiotski, a kao potpuno prirodan preparat uspešno ubrzava regeneraciju tkiva. Pokazala se kao uspešan lek kod reume, artritisa osipa, gangrene, psorijaze, ekcema, opekotina, akni, čireva, cista… Koristi se za podmlađivanje kože lica i bukvalno briše bore i podočnjake.

Srećna republika vam donosi 7 neverovatnih moći gline i kako se sve ona može upotrebiti.

1. Briše bore

Glina je odlično sredstvo za održavanje mladolikog izgleda i vitalnosti kože lica. Bukvalno briše bore, uklanja akne i umiruje kožu. Maska za lice se pravi veoma jednostavno tako što se u prah sasušene gline postepeno dodate voda ili čaj dok se ne dobije pasta. Tom smesom namažite lice, izbegavajući predeo oko očiju, sačekajte 20 do 30 minuta i isperite vodom. Koža će biti jedra, meka i glatka. Nakon skidanja gline može se pojaviti crvenilo kao posledica pojačane cirkulacije, ali ono će nestati u roku od 20 minuta. Maska se koristi 2 do 3 puta nedeljno. U slučaju da vam se na licu pojavi bubuljica namažite je glinom, prespavajte i do jutra će ona nestati.

2. Protiv ujeda komaraca

Ne postoji bolje sredstvo protiv ujeda komaraca i ostalih insekata. Dovoljno je mesto ujeda namazati tankim slojem gline koja će odmah početi da deluje. Njen efekat hlađenja umiriće mesto ujeda, svrab će nestati i do jutra se neće videti nikakvi tragovi ugriza komaraca ili drugih insekata. Budući da je glina potpuno prirodno sredstvo, pogodna je za upotrebu i kod dece.

3. Uklanja neprijatne mirise

Glina je izvrsno sredstvo da se otarasite neprijatnih mirisa, posebno nogu. Dovoljno je temeljno oprati stopala, osušiti ih i namazati tanak sloj gline po celom stopalu i između prstiju. Kad ona zasuši oprati noge i postupak ponoviti. Ovog puta glinu ne skidajte, već preko nje obujte stare čarape i tako prespavajte. Na taj način se mogu lečiti i ispucale pete na nogama.

shutterstock.com

Mesto gde vas je ujeo komarac namažite glinom i svrab prestaje odmah

4. Protiv zračenja i migrene

Glina neutrališe zračenje kompjutera, televizora i ostalih kućnih aparata. Dovoljno je posle posla namazati glinu na lice kao masku i ostaviti je da stoji 20 minuta nakon čega je potrebno isprati je vodom. Na taj način em negujete kožu lica, em neutrališete loš efekat zračenja. U slučaju migrene, namažite tanak sloj gline na potiljak, slepoočnice i čelo, ostavite da deluje sat vremena i isperite.

5. Otklanja podočnjake

Glina se može koristiti i za uklanjanje tamnih kolutova oko očiju. Podočnjaci će biti kao rukom odneseni. Nikako ne mazati u isto vreme glinu kao masku na lice i podočnjake zato što je koža oko očiju mnogo osetljivija i nežnija. Za uklanjanje podočnjaka namažite tanji sloj gline na predeo oko očiju i isperite posle 15 minuta.

6. Leči upalu krajnika

Napravite smesu od gline i vode, nanesite deblji sloj na vrati u predelu krajnika i obmotajte gazu. Radi bržeg i boljeg delovanja preko gaze možete da obmotate i plastičnu kesu kako bi se aktivne komponente gline usmerile i lakše prodrle u kožu.

Foto: Shutterstock

Glina pomaže kod otoka i povreda zglobova i ligamenata

7.Otoci i povrede

Glina je odlično sredstvo za bilo koje spoljašnje povrede zglobova i ligamenata, kao i otoke koji se javljaju posle udarca. Treba je češće mazati na povređeno mesto, ona će smanjiti otok, intenzivirati cirkulaciju i umanjiti bol. Da bi se bolje fiksirala oko povređenog mesta preko se može koristiti gaza ili zavoj. Glina je dobra i za žuljeve, ispucale laktove i negu ruku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)