Odrasli

IZGLEDAJTE PET GODINA MLAĐE za sat vremena! Procedura koja će vas oduševiti i uštedeti vam vreme!

Poznata britanska ekspertkinja za negu kože otkrila je sve o filerima i botoksu, kao i periodu života kada je u redu podvrgnuti se tim procedurama.

04.06.2022 17:00

IZGLEDAJTE PET GODINA MLAĐE za sat vremena! Procedura koja će vas oduševiti i uštedeti vam vreme!
instagram-lorenaobergskincare

Šta bi bilo kada biste mogli u kratkom vremenskom roku da izgledate 5 godine mlađe?

Srećna Republika otkriva vam tajne podmlađivanja pre nego što odlučite da se podvrgnete ozbiljnijim hirurškim intervencijama.

- Botoks i filer "rade zajedno", ali su potpuno različite stvari. Botoks deluje tako što parališe mišiće pa naše bore izgledaju manje izražene i tako deluje kao preventivna mera. Botoks može da se koristi pre nego što bore postanu izuzetno izražene. Fileri se, s druge strane, koriste da nadoknade gubitak volumena na licu koji se dešava tokom prirodnog procesa starenja. Zamislite to kao zamenu masti koju ste izgubili s godinama. Mislim da su fileri takođe fantastični da izgledate mlađe i osveženije - za britanski Express ističe Lorena Oberg koja je ekspert za kožu.

Upravo takvom vrstom podmlađivanja za svega sat vremena možete da "izbrišete" 5 godina života s lica, tvrdi Obergova.

- Nama se uglavnom obraćaju ljudi koji su rano počeli da koriste botoks, dakle u ranim 30-im dok se bore nisu jasnije izrazile. Nema ničeg lošeg u tome da se botoks i fileri primenjuju kod mlađih ljudi, ali oni u 40-im ipak najbolje uočavaju razliku pre i posle tretmana - navela je ona.

Te regije bi, prema njenom mišljenju, bilo najbolje prvo odraditi.

- Ukoliko vam je budžet ograničen, moj savet je da uvek investirate u obraze i jagodice. Obrazi su veoma bitni jer oni uokviruju lice i tom intervencijom ćete odmah izgubiti na godinama. Obrazi će vam podići celo lice, oni su moji favoriti. Ipak, potrebno je nekoliko dana da botoks da pune efekte, uglavnom oko 5. Rezultate filera ćete videti odmah, ali je neophodno do 2 nedelje da se otoci slegnu - objašnjava ta ekspertkinja.

Lorena navodi da je od podjednake važnosti i izbor estetičara koji će vam odraditi intervencije.

- Bitno je da pre same procedure razgovarate sa stručnjakom. Možda ste vi zamislili jedno, ali on bi vas mogao savetovati da umesto toga uradite nešto sasvim drugo, što će dati još bolji efekat. Takve eksperte bi trebalo da birate. Postoji pak mnogo drugih koji će uraditi to što im tražite, pa vam tek posle toga predložiti i ostalo kako bi vam sve to naplatili. Na njihove prodajne prezentacije ne bi trebalo da nasedate - istakla je Obergova.

Ona kao još jednu bitnu stavku naglašava da idete kod proverenog stručnjaka koji poseduje pravi sertifikat i obučen je za tako nešto.

- Uverite se da su kvalifikovani i da imaju osiguranje u slučaju da nešto krene naopako. Postoji mnogo osoba koji nisu lekari, a rade filere i to mnogi rame uz rame sa doktorima. Što se tiče troškova, cene se razlikuju od lekara do lekara. Ne zaboravite da u toj industriji, kao i svuda, dobijate ono što plaćate - završava ona.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)