Šminka

TRAJNA ŠMINKA: Sve što treba da znate o trajnoj šminki pre nego sto je implementirate!

Ukolko ste se opredelile za trajnu šminku, nije na odmet da pročitate i ovih 6 saveta o ovoj proceduri ulepšavanja na neke duže staze.

15.05.2022 16:00

TRAJNA ŠMINKA: Sve što treba da znate o trajnoj šminki pre nego sto je implementirate!
Prntscrn/YouTube

Mnoge žene nebrojano puta su požele da mogu da se probude kompletno doterane!

Mnogima je žao da tu dragocenu šminku koju su toliko precizno nanosile pre izlaska, jednostavno skinu pred odlazak na spavanje.

Savremene tehnologije svakim danom sve više napreduju tako da ne iznenađuje što se vremenom našlo rešenje i za ovaj problem lepšeg pola.

Možda ne toiko precizno i u tolikoj meri, ali manje ili više danas je moguće čak i to da se našminkane budite bez osećaja šminke na licu.

Naime, osim pigmentacije obrva i veštačkih dugotrajnih trepavica, na raspolaganju je i trajna šminka.

Svi mi stalno tražimo najdugotrajnije proizvode za oči, usne i lice za koje želimo da nam ostanu tokom većeg dela dana, ali postoji jedna procedura koja će zagarantovano doći do toga, a to je trajna šminka.

Šta je tačno trajna šminka?

Obično se još naziva "kozmetičko tetoviranje" ili "mikropigmentacija".

Proces uključuje implantaciju pigmenta u gornji sloj kože oko očiju, obrva i usana.

Može se koristiti za prekrivanje ožiljaka, opekotina, vitiliga kao i za korekciju nekih nepravilnosti na licu.

- Vraćamo samopouzdanje ženama kao i ističemo njihove najlepše karakteristike. Osim što pomaže u obnavljanju crta lica nakon operacija ili deformiteta, trajna šminka se još češće koristiti i u kozmetičke svrhe. Trajna olovka oko usana i ajlajneri, pa čak i mikrobleding, takođe mogu da se koriste za poboljšanje karakterističnih crta lica, a uz to i štede vreme za jutarnju pripremu za izlazak. Osim toga se može koristiti za neinvazivnu rekonstrukciju tela, na primer može da pomogne u kamuflaži ožiljaka ili može da pomogne u popravci bradavica nakon operacije - kaže dr Kajla Guče, profesorka koja je postala umetnica tetovaža, a koja je počela da radi na terenu nakon sopstvenog iskustva sa kozmetičkim tetovažama posle raka, prenosi portal Bustle.

Srećna Republika otkriva 6 stvari koje treba da znate pre nego što se opredelite za trajnu šminku.

1. Važno je pronaći pravu "mejkap umetnicu"

Kada pronađete umetnika važno je da imate na umu tri stvari: umetnost, bezbednost i tehniku.

- Ako nemate sigurnost kod umetnice koja to radi, možete da budete vraćeni na početak. Ako nemate veštinu kao rezultat može se desiti da ostanete unakaženi. Ako imate dobru umetnicu i bezbedni ste u njenim rukama, ali nemate i dobru tehniku, onda tetovirana područja mogu da izgledaju neujednačeno i bledo - upozorava Guče.

Baš kao što biste na Instagramu proverili rad umetnika za tetoviranje pre nego što mu dozvolite da vas tetovira, isto bi trebalo da važi i za trajnu šminku. Pogotovo se savetuje da idete kod onih žena od kojih već imate proverenu informaciju da dobro radi.

Nema bolje reklame od zadovoljnog klijenta.

2. Može trajati godinama

Kao i kod normalnih tetovaža, izlaganje suncu može pruzrokovati da mastilo na trajnoj šminki izbledi.

Količina vremena tokom kojeg će trajna šminka ostati "sveža" varira od osobe do osobe.

Prosečni vek trajne šminke je pak od 2 do 5 godina.

3. Boja će vremenom izbledeti

Jarko crvene usne u početku ne znači nužno i jarko crvene usne zauvek, imajte to u vidu.

Neposredno nakon procedure boja će izgledati tamnije oko 4 do 7 dana kako koža zarasta. Konačna boja će se pojaviti tek 4 nedelje nakon procedure i izgledaće oko 50-60 procenata svetlije od početnog pigmenta.

4. Dalje od salona koji reklamiraju korekcije u roku od godinu dana

Kao i svaka prosečna tetovaža kozmetičke tetovaže treba da traju. Ako treba da popravite ovu kozmetičku šminku već nakon godinu dana, verovatno nije ni urađena kako treba.

- Mejkap tatu umetnike koji se oglašavaju da njihov rad treba popraviti svake godine ili manje, treba izbegavati. Oni očigledno nemaju savladanu tehniku u koju biste mogli da uložite svoje poverenje ili teško zarađene pare - kaže Guče.

5. Znajte da boli

To je tetovaža pa je sasvim logično da će boleti. Ali dobra vest je da će mejkap umetnici za trajnu šminku  obezbediti lokalni anestetik kako bi ublažili bol. Pogotovo imajući u vidu da su u pitanju vrlo osetljiva područja na licu.

6. Svako može da uradi trajnu šminku

Ne postoji "idealan kandidat" za kozmetičko tetoviranje.

Muškarci i žene svih uzrasta, nacionalnosti i pola mogu imati koristi od tretmana.

Narvno da postoje izuzeci i u ovom slučaju. To su trudnice i doilje, bolesnici koji se aktivno leče od raka ili ljudi koji trenutno uzimaju lekove koji su kontraidikovani sa nekim od sastojaka mastila koje se koristi u vidu tetovaže.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)