Kosa

TANKOJ KOSI NIKAKO NE PRISTAJU OVE BOJE! Poslušajte savete eksperata, iznenadiće vas!

Ukoliko imate prirodno tanku, iskrzanu i kosu bez sjaja, evo kako stručnjaci savetuju da je bojite.

30.04.2022 21:00

TANKOJ KOSI NIKAKO NE PRISTAJU OVE BOJE! Poslušajte savete eksperata, iznenadiće vas!
Pixabay.com

Ukoliko imate tanku i retku kosu krajnje je vreme da poslušate neke od saveta stručnjaka koji su specijalizovani za takvu vrstu problema.

Dakle, niste jedna od onih srećnica koja se može pohvaliti dugom i gustom kosom kojoj aspolutno svaka frizura, dužina i boja kose pristaje, ali ipak, nemate razloga za očajavanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by [ Izabel ] (@izabel_iva)

Evo u koje boje treba da se farbate

Stručnjaci su ranijih godina verovali da će farbanje kose u svetlije boje dovesti do optičke varke da ona i nije toliko tanka. Međutim, vremenom je to mišljenje odbačeno i sada su "na snazi" nova pravila, a njih nam donosi britanska frizerka Erik Konan iz "ColorProofa".

- Devojke koje imaju prirodno tanku kosu, čija dlaka je sklona preteranom lomljenju i pucanju krajeva, ne moraju više da razmišljaju o isključivom farbanju u svetle nijanse. Zapravo, farbanje u one boje koje i prirodno odgovaraju vašoj boji kose su pun pogodak - navodi Konanova.

Savet je da se žene opredeljuju i za više nijansi kojima će učiniti da njihova kosa dobije na volumenu i deluje prirodnije. Ipak, morate voditi računa da boja vašeg prirodnog korena kose nije skroz suprotna boji u koju se farbate.

I pramenovi mogu biti rešenje

- Prilikom izvlačenja pramenova uvek predlažem da to prepustite rukama profesionalnih frizera koji će novu farbu "duboko" naneti na vaš koren, tako da se novim izbijanjem vaše prirodne boje neće drastično primećivati izrastak. Takođe, trebalo bi da se sve nijanse slažu i skladno prelivaju jedne u drugu, bez oštrih prelaza - ističe Erik.

Nikada ne četkajte zapetljanu kosu, a ako baš morate da je vezujete, vežite je gumicama koje je neće mnogo stezati, pošto znamo da vezivanje kose u punđu ili čvrst konjski rep dovodi do njenog lomljenja. Dlaka koja se nasilno iščupa više se nikad ne obnavlja, pa je najveći savet stručnjaka da upravo čuvate kosu, pogotovo ukoliko vam je retka.

- Ukoliko niste od osoba koje uvek vode računa da li im je ofarban izrastak, zaboravite na farabanja u neke smelije boja. Boje poput braonkastih i crvenih nijansi veoma neuredno deluju kada se isperu i izgube sjaj, a tanka i suva kosa su tipične po tome da inače nisu sjajne. Zato nemojte dodatno pogoršavati frizuru, već se opredelite za tamnije, smeđe nijanse - savetuje Konanova.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)