Kosa

PEREM KOSU SAMO JEDNOM MESEČNO! Evo šta mi se dogodilo otkad sam počela s takvim tretmanom, svakom bih preporučila!

Da li ste ikada pomislile da je moguće da kosu operete samo jednom tokom čak 2 meseca?! Ova devojka je probala i njena iskustva su neverovatna!

21.04.2022 11:00

PEREM KOSU SAMO JEDNOM MESEČNO! Evo šta mi se dogodilo otkad sam počela s takvim tretmanom, svakom bih preporučila!
shutterstock.com

Svi znamo koliko nas mrzi kada moramo da odvojimo vreme za pranje i stilizovanje kose, pa se neki od nas zato radije prepuštaju veštim rukama frizera.

Jedna mlada žena, Sara Hančinson (27), oduvek je imala problema s kosom. Ona joj je bila suva, izgledala je beživotno, a dlaka se konstantno iz nekog razloga lomila. Bila je očajna jer nikad nije mogla da ima dugu kosu koja će, pritom, izgledati lepo i negovano. 

Jednog dana je rešila da posluša savet svog frizera, a ono što je usledilo, šokiralo ju je.

Prve dve nedelje najteže 

pexels.com

Poslušala savet stručnjaka

- Možda je problem što prečesto pereš kosu. Svi znamo da je savet 2 do 3 puta nedeljno, ali tvoja kosa je poprilično suva, probaj da je što ređe pereš, kako se ne bi dodatno sušila - rekao joj je frizer.

Budući da ništa nije imala da izgubi, Sara je rešila da bar pokuša da primeni ovo rešenje.

- Najteže mi je bilo da preguram prve dve nedelje, a da ne operem kosu. Sve posle toga je bilo lako. Tokom tih 15 dana već sam mogla da vidim jasnu promenu. Moja kosa jeste suva, a nepranje je uticalo na moju dlaku da se formiraju ulja koja su štitila vlasi, i sprečavala dalje lomljenje - odgovorila je Sara, a preneo portal "lancashiretelegraph".

Dogodilo se neverovatno

shutterstock.com

Pere kosu 1 u mesec dana

- U početku nisam znala kako da ne perem kosu 4 nedelje, ali onda sam otkrila šampon za suvo pranje kose. Tako sada uspem ne samo da perem kosu tokom mesec dana, već mi se dešavalo da je samo jednom u 2 meseca operem. Naravno da se svakodnevno tuširam, čak je interesantno što i detaljno sapunom svakoga dana perem obrve, ali kosu baš retko - navodi ova devojka.

Ona je počela da savetuje i svoje prijateljice da prorede pranje, a jedna od njih istakla je da ne može toliko dugo da izdrži, ali da je broj pranja kose smanjila na jednom nedeljno.

Bar meni ovo deluje

pexels.com

Ona je presrećna kosom

Sara objašnjava, da i njenom slučaju ima odstupanja.

- Naravno da ukoliko se oznojim više nego inače, ili ukoliko osetim da me svrbi glava, da ću da operem kosu, ali trudim se da to bude što ređe. Moj kvalitet kose se značajno popravio, dobila sam na voluminu, a najzad imam i dugu kosu o kojoj sam oduvek maštala. Žene kada me pitaju za sevete, budu u čudu, kada čuju šta radim, i kako uspevam da imam dugu kosu, ali kod mene to stvarno deluje - potvrdila je Sara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)