Sex

DERMATOLOG OTKRIO ŠTA NAJBOLJE BRIŠE BORE: Intimni odnosi podmlađuju i do 12 godina

Oni koji imaju redovne seksualne odnose, barem tri puta nedeljno, izgledaju čak sedam do 12 godina mlađe od uobičajene realne slike za njihovo životno doba, tvrdi američki dermatolog dr Ejmi Vehsler.

03.11.2021 08:50

DERMATOLOG OTKRIO ŠTA NAJBOLJE BRIŠE BORE: Intimni odnosi podmlađuju i do 12 godina
Pixabay.com

Ona kaže da s pacijentima obavezno razgovara o svim životnim navikama, pa i o intimi, uključujući i pitanja o tome koliko često imaju intimne odnose.

 

 

Između stresa i nezadovoljstva uzrokovanog apstinencijom i stanja kože postoji izražena i logična veza

- Pojedini se u početku čude, pa i uzdržavaju od odgovora, ali s vremenom shvate šta je ideja i da između stresa i nezadovoljstva uzrokovanog apstinencijom i, sa druge strane, stanja kože, postoji izražena i logična veza - objašnjava dr Vehsler.

Ona ističe da se na koži "vidi" sve što nam se u životu svakodnevno događa, a to utiče i na njen izgled, kvalitet, glatkoću i elastičnost.

Pixabay.com

Uživanje i opuštanje doprinose da se bolje osećate

 

- Stres, neuredan san i uznemirenost mogu negativno da utiču na vašu kožu tako što će postati grublja, sklona pojavi bora i osetljivija na spoljne uticaje. Takođe, redovna fizička aktivnost, dovoljno tečnosti, druženje, šetnja sa prijateljima i svaka vrsta uživanja i opuštanja doprinose da se bolje osećate - kaže dr Vehsler.

Intimni odnosi podmlađuju

Poznato je da redovni intimni odnosi utiču na bolji rad i lučenje hormona, koji su važni za stanje kože. Studije su pokazale da žene koje su seksualno aktivne imaju viši nivo estrogena, koji se povećava tokom orgazma, a on je ključan za normalno funkcionisanje kože, krvnih sudova, folikula dlake.

 

 

Istovremeno, u toku orgazma oslobađaju se oksitocin i kortizol, što smanjuje nivo stresa, a to dovodi do slabije razgradnje kolagena i elastina koji su ključni za dobar izgled kože, prenosi portal Republika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)